Skip to Content

Crème brûlée recept

Wat is er nou lekkerder dan een heerlijke crème brûlée? Deze gestoomde custard met een krokante suikerlaag is echt een feestje op tafel. Helaas is het niet altijd even makkelijk om deze lekkernij perfect te maken. Daarom hebben we hier het ultieme recept voor je, zodat jij thuis ook de lekkerste crème brûlée kunt maken!

Crème brûlée

Crème brûlée recept - Kerstliefde.nl

Crème brûlée is een lekker en romig dessert dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt. Het wordt gemaakt van room, vanille en suiker en is bedekt met een dun laagje gekarameliseerde suiker. Het is prima om thuis te maken en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig, en een klein brandertje om het suiker te verbranden.

Wat is er nou lekkerder dan een lekker gebakken dessert na een heerlijke maaltijd? Of je nu houdt van chocolade, fruit of iets zoets, er is vast wel een dessertsaus of recept dat je aanspreekt. Wat dacht je bijvoorbeeld van creme brulee? Dit heerlijke dessert is niet moeilijk om te maken en je kunt er eindeloos mee variëren!

Ingrediënten Crème brûlée

  • 1 liter slagroom
  • 200 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 8 eieren
  • 75 gram

Bereidingswijze Crème brûlée

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Doe de slagroom, suiker en vanillestokje in een pan en breng dit aan de kook.
  3. Splits de eieren en voeg het eiwit toe aan de slagroom.
  4. Klop de eieren tot een stijve massa en voeg deze dan ook toe aan de slagroom.
  5. Schep de creme brulee in ovenschaaltjes en zet deze dan in de oven.
  6. Bak de creme brulee in ongeveer 45 minuten gaar.
  7. Haal de creme brulee uit de oven en bestrooi deze met de 75 gram suiker.
  8. Zet de creme brulee dan weer in de oven en laat deze nog ongeveer 10 bruin worden.
  9. Haal de creme brulee uit de oven en laat deze afkoelen.
  10. Serveer de creme brulee met wat vers fruit of een lekker bolletje ijs.

Eet smakelijk!

Varianten op dit recept vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *