Skip to Content

Courgetti bolognese koolhydraatarm recept

Courgetti bolognese koolhydraatarm recept

Courgette is hier in huis zeker niet een van de favoriete groenten. Als ik hem door de pasta doe wordt hij er vaak uitgevist. Het liefste doe ik dat zelf ook als peuter even niet kijkt, en datzelfde geldt voor manlief.

Ik kan het haar dus niet kwalijk nemen. Toch probeer ik soms om het toch voor te schotelen. Zoals eerder in de aubergine / courgette lasagne of als courgetti.

Voor dit gerecht heb je een speciale schiller nodig, eentje met ribbeltjes zodat je er sliertjes mee kan snijden. Hoe het precies heet weet ik niet meer. Je kan hem in ieder geval vinden voor volgens mij twee euro bij de Dille & Kamille. Het lijkt nog het meeste op een soort van kaasschaafje.

Wat heb je nodig om courgetti te maken?

 • 2 courgette’s
 • 250 gram gehakt
 • 100 gram spekjes
 • 1 pakje tomatenpuree
 • 2 tomaten
 • 1 rode paprika
 • 1 rode ui
 • geraspte kaas
 • gehaktkruiden

Bereidingswijze courgetti

Het meeste werk is het schillen en in reepjes snijden van de courgette. Zeker het laatste stuk kan erg lastig zijn. Dan leg ik hem neer en schaaf ik hem zo.

Het laatste stukje snij ik met een mes in smalle reepjes. In een kookpan zet ik alvast wat water op voor de courgetti. Deze hoeft maar heel kort te koken. Dit doe ik op gevoel. Na het koken de courgette afgieten en even laten uitlekken. Er komt hier een hoop vocht bij vrij.

In de braadpan bak ik eerst de spekjes en in dat vet het gehakt met wat gehaktkruiden. Daarna het uitje erbij en de tomaten. Dit heb ik in kleine stukjes gesneden.

Tot slot de tomatenpuree, stukjes paprika. Die vind ik knapperig het lekkerst, een paar reepjes bewaar ik om zo uit het vuistje te eten.

Smullen maar

En smullen deden we. Zelfs onze dochter, ze had niet door dat het courgette was omdat het op een andere manier gepresenteerd werd. Geen gemalen, verstopte of wat dan ook groente. Maar gewoon anders. Zelf vond ik het nog wel een beetje waterig. Ondanks het afgieten. We hebben het ondertussen al vaker gegeten. Een goede vervanging van een overdaad aan koolhydraten.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Avatar van Kaboutertuin Kaboutertuin schreef:

  Wij eten het ook graag!! Ik heb er een spirali voor. In notime heb je dan je courgette gedraaid. Dat schaafje wat jij hebt is volgens mij een mandoline ofzo.

  Je kunt de courgette ook roerbakken ipv koken. Dam wordt het niet zo nat. Lekker met een uitje en wat knoflook mmmmmm

 2. Avatar van Marijke Marijke schreef:

  Ziet er ook weer lekker uit. Je begint zo langzaam mijn kookboek te worden! Haha dat klinkt gek, maar is een groot compliment!

  • Avatar van Linda Linda schreef:

   Hihi, dat had ik echt nooit verwacht dat ik op kookgebied als inspiratiebron zou dienen. Al probeer ik wel regelmatig nofail, kindvriendelijke en eenvoudige recepten te delen.

 3. Avatar van @CorineGorter @CorineGorter schreef:

  RT @mamaliefde_: Courgette; maar dan anders. Courgettini.