Skip to Content

Couple goals; wat betekent het en gezamenlijke doelen relatie partner

Couple goals; wat betekent het en gezamenlijke doelen relatie partner

Niets wat je zo gelukkig kan maken als een fijne relatie. Dat je zeker weet dat je met deze man of vrouw oud wilt worden. We weten dat een goede relatie ook onderhoud vraagt. Door relatie doelen te stellen groei je samen. Het belangrijkste in de liefde is dat jullie samen een team vormen. Door dezelfde relationship goals na te streven, werk je naar hetzelfde doel. Namelijk een stabiele en gelukkige toekomst voor jullie twee.

Hoe fijn zou het zijn als iedereen met een relatie zich dagelijks geliefd en gezien weet? Dat je bij de ander compleet op je gemak bent en zonder woorden weet wat de ander wil zeggen? Ze zeggen wel eens dat trouwen een werkwoord is en je dus je leven lang moet blijven werken aan die relatie.

Maar of je nu getrouwd bent, net verliefd of samenwonend: investeren in elkaar zal zeker lonen. Hier tien relationship goals om naar toe te werken als team (vul jullie eigen namen maar in):

Blijf tijd voor elkaar vrijmaken

Net verliefd of al jaren getrouwd; tijd voor elkaar maken houdt de liefde brandend. Plan dus geregeld dates in. Zo blijf je je best doen om de ander het hof te maken. En stiekem is dat allemaal wat we fijn vinden om ons gezien en geliefd te voelen.

Het kan leuk zijn als je dit afwisselend regelt, zodat je niet altijd weet wat er op het programma staat. Tip: het helpt om dit op een vaste dag in de week te doen of iedere laatste vrijdag van de maand. Zo zit het beter in je systeem.

Maak gezamenlijke tradities

Ieder gezin heeft zijn eigen tradities. Als jullie samen een relatie krijgen, is het mooi om je eigen traditie te maken. Hoe willen jullie samen Kerst of Nieuwjaar vieren?

Want hoort bij jullie als stel? Je kunt ook kleiner denken, zoals hoe je de zondag wilt doorbrengen en hoe je de verjaardagen als gezin viert. Durf je eigen keuzes en weg hierin te maken. Het is mooi om deze tradities ook vast te leggen voor later.

Vind samen een nieuwe hobby

Door samen een hobby uit te oefenen ga je allebei uit je comfortzone. In sommige relatietherapie vormen moeten stellen verplicht met elkaar survivallen. Zo leren ze weer samen te werken, te communiceren en op elkaar te vertrouwen.

Denk eens aan een paar lessen bootcamp samen of juist iets in de creatieve hoek als een cursus fotografie of schilderen. Het levert daarnaast ook meteen leuke gespreksstof op.

Praat over jullie toekomstbeeld

Als jullie gezamenlijke relationship goals hebben, werkt dit als team makkelijker naar het einddoel toe. Praat met elkaar over hoe je jezelf en jullie samen over 1, 5 en 10 jaar ziet.

Praat over belangrijke onderwerpen als het ouderschap, je eigen ontwikkeling en sociale contacten. Zie zulke gesprekken als de APK van je relatie. Wat zit er goed en wat kan mogelijk een andere richting krijgen?

Tijd voor jezelf inplannen

Door goed voor jezelf te zorgen, zit je lekker in je vel. En dit werkt als een magneet op je omgeving. Geregeld naar de schoonheidsspecialiste of een massage ter ontspanning geeft je daarnaast ook zelfvertrouwen.

Naast uiterlijke verzorging is het ook belangrijk dat jij je eigen sociale contacten blijft onderhouden en tijd vrijmaakt voor eigen hobby’s. Dit maakt het extra fijn om elkaar weer te zien, je hebt zo veel aan elkaar te vertellen. En denk maar aan het liedje van Claudia de Breij: ‘ik mis je zo graag. Omdat ik weet: dat jij bestaat’.

Plan tijd voor intimiteit in

Heb je wel eens gehoord van de 30-days sekschallenge? In deze challenge heb je als stel dagelijks seks. Waarschijnlijk denk je nu: pff elke dag?! Mensen die deze challenge ondergaan hebben, zeggen dat het echt goed is geweest voor hun seksleven. Dat ze meer zelfvertrouwen hebben als het om hun lijf gaat en dat ze ook een betere mood hadden.

Daarnaast ging de communicatie tussen elkaar beter en waren irritaties van korte duur. Hmm… je zou het toch bijna gaan proberen als je dit leest. Wel is het zo dat bij intimiteit dat fijne stofje vrijkomt, wat zorgt voor verbinding en een blij gevoel.

Het kan ook helpen door uit het dagelijkse ritme te stappen en een weekendje weg te gaan, grote kans dat er dan meer ruimte is voor intimiteit. En seks op vakantie is toch anders dan thuis.

You’ve got my back

Steun elkaar. Of het nu voor de kinderen is of als de buurman briesend op de stoep staat. Laat zien en horen dat je van de ander houdt. En als je het er niet mee eens bent: kiezen op elkaar en als jullie samen zijn pas het Gesprek aangaan.

Niets kan zo beschadigen als dat degene die het dichtste bij je staat je openlijk bekritiseert of kleineert. Dat kleineren is sowieso reden om hulptroepen in te schakelen. Maar denk aan het team. Jullie vormen samen een team. Samenwerken en een goede communicatie horen daarbij. Net als elkaar verdedigen en niet aanvallen.

Maakt één van jullie een moeilijke tijd door? Denk aan een sterfgeval, ziekte of bijvoorbeeld ontslag. Wees er dan voor de ander. Leef mee, probeer mee te denken en te helpen om actie te ondernemen of juist af te remmen.

Werk aan jullie communicatie

Communicatie is vaak één van de redenen waardoor mensen elkaar niet begrijpen en er afstand ontstaat. Leer elkaar dat je dingen uitspreekt naar elkaar. Je kent vast wel het gezegde: ‘Boos zijn mag, maar boos blijven niet’. Of: ‘Nooit boos gaan slapen’. Uit je gevoelens en probeer vooral in de ik-boodschap te praten.

Haal fijne herinneringen op

Om het ‘wij’-gevoel extra op te halen, helpt het ophalen van fijne herinneringen. Denk aan jullie eerste date, vertel waarom je op de ander verliefd werd of denk aan jullie eerste vakantie samen.

Misschien heb je nog een mooie foto ervan. Als het maar uitlegt waarom jullie als stel zo goed bij elkaar passen. Het helpt ook om geregeld aan de ander te vertellen wat je zo fijn aan hem of haar vindt.

Een investering in jullie samen, is er één waar iedereen in je omgeving profijt van heeft.

Meer relatie doelen

Meer tips vind je in het boek Relationship Goals van Michael Todd hier.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *