Skip to Content

Corrigerend ondergoed buik en houding; wat is het beste

Corrigerend ondergoed buik en houding; wat is het beste

Wees trots op je lichaam. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Want ik geloof dat iedereen zijn best doet om het figuur te krijgen waar ze naar verlangt. Door middel van gezonde voeding en veel beweging.

Maar je hebt niet van de één op andere dag het gedroomde figuur. Welke trucjes kun je inzetten om net dat ene rolletje van een curvy figuur te verbloemen? Met name kleding en corrigerend ondergoed kan hierbij helpen. En zijn er ook manieren om slanker te lijken zonder dat je er iets voor hoeft te kopen? Ik zocht het voor je uit voor dit artikel.

De juiste kleding

Niet iedereen is geboren met een zandloperfiguurtje. En dat hoeft gelukkig ook niet. Want elk lichaam is prachtig. Wil je er af en toe wel wat meer als een zandloper uit zien, dan kunnen we met een paar kleine aanpassingen in jouw kledingkast ervoor zorgen dat je al een heel eind in de juiste richting komt.

Taille

Benadruk de taille. Weet je niet goed waar deze bij jou zit? Meestal zit hij net boven je navel. Het is het gedeelte waar je buik het slankste is. Zorg dat je hier de nadruk op legt. Dit kun je doen door een riempje te binden rondom je taille.

High waist broek

Draag een broek met een hoge taille. Hierdoor leg je de nadruk weer op je taille en dat zorgt ervoor dat je slanker lijkt. Je heupen, billen, borst en schouders lijken hierdoor breder. Waardoor je een zandloperfiguur creëert. Dit is ideaal als je een ‘recht figuur’ hebt.

Peerfiguur

Heb je brede heupen, dan noemt men dat in de volksmond een ‘peerfiguur’. Wil je dat je lichaam meer in verhouding lijkt, draag dan kleding waarbij je het accent legt op je schouders. Draag jasjes met schoudervulling of opmerkelijke details op de schouders.

Brede schouders

Heb jij brede schouders, dan moet je het accent meer leggen op je heupen. Dit doe je door bijvoorbeeld een wijdere en hoge broek te dragen. Je kunt ook kiezen voor een push-up jeans.

Corrigerende kleding en ondergoed

Corrigerende kleding, wie kent het niet? Geven de bovenstaande tips nog niet dat effect wat jij nodig hebt? Dan kun jij je slag slaan door corrigerende kleding te kopen. Er zijn veel verschillende soorten ondergoed die jouw figuur kunnen helpen. Ik vind zelf de corrigerende kleding bij de Hema erg fijn zitten. En ook nog eens voor een schappelijke prijs.

Hemdje

Dit naadloze dameshemd corrigeert jouw figuur op een lichte manier. Het zorgt ervoor dat jouw silhouet gestroomlijnd is. Door de spaghettibandjes is hij bijna onzichtbaar onder veel van jouw zomerkleding. Deze vind je hier. Dit hemdje is ook verkrijgbaar gemaakt van bamboemateriaal. Deze vind je hier.

Jurk

Deze mouwloze onderjurk met ronde hals voelt als een tweede huid. Het verbetert je figuur en zorgt ervoor dat de eventuele vetrolletjes worden gladgestreken. Deze vind je hier.

Laag uitgesneden jurk met spaghettibandjes

De Hema heeft ook een naadloos corrigerende onderjurk met verstelbare spaghettibandjes. Dit vind je hier.

Body

Deze body is ideaal onder een jurk of broek met shirt. Hij werkt corrigerend op je buik, taille, heupen en billen. De body blijft goed op zijn plek zitten en doet zijn werk. Je hoeft je geen zorgen te maken als je naar het toilet moet, want er zitten handige drukknoopjes aan de onderkant 😊. Dit vind je hier.

Boxer

Je voelt het amper als je deze boxer draagt, hij vormt zich heerlijk naar je lichaam. Deze figuurcorrigerende boxer is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Deze vind je hier.

Damesslip

Naast de boxer is er ook een corrigerende damesslip verkrijgbaar. Deze is licht corrigerend en zit als een tweede huis. De slip zorgt voor een goede bewegingsvrijheid. Deze vind je hier.

Extra hoge taille damesslip

Wat deze slip anders maakt dan de andere slips, is dat hij extra hoog getailleerd is. Hij stroomlijnt je heupen en taille. De slip glijdt niet af vanwege de siliconenstrip boven aan de rand. Hierdoor blijft hij plakken op je buik. De slip is onzichtbaar onder je kleding. Deze vind je hier.

Corrigerende panty’s

Hema heeft ook een scala aan (licht) figuurcorrigerende panty’s. Zo verkopen zij panty’s die jouw benen corrigeren en daardoor ook een positieve invloed hebben op de doorbloeding. Deze vind je hier.

Billen

Daarnaast verkopen zij ook panty’s die de billen liften en de buik en taille corrigeert. Dit zorgt voor een strakker silhouet. Dit vind je hier.

Een goede lichaamshouding

Rechtop

Het is belangrijk om ‘rechtop’ te leven. Zorg ervoor dat terwijl je dit leest je rechtop zit op de bank of stoel. Het is een stukje bewustwording van je houding. Sta er eens bij stil als je op de fiets zit hoe je op de fiets zit.

Heb jij een rechte rug of zit je wat voorover gebogen? Ik merk al terwijl ik dit schrijf ik meer met mijn schouders naar voren gebogen zit, waardoor ook mijn buikje meer zichtbaar is. Nu maakt mij dat op mijn zolderkamertje niet zoveel uit, maar als ik in een restaurant zit heb ik liever niet dat iedereen kan meegenieten van mijn buikje.

Lopen

Let er ook op als je loopt. Schouders naar achteren en je buik recht onder je borst. Vermijd dus die holle rug. Want dat zorgt niet alleen voor een zichtbaarder buikje, maar ook voor rugklachten. En die wil je al helemaal vermijden.

Om het eens te testen hoe je lichaam voelt als je rechtop staat, moet je tegen een muur aan gaan staan. Zorg ervoor dat je hakken, billen, schouders en hoofd tegen de muur aan staan. In deze positie staat jouw lichaam optimaal recht.

Hakken

Het is niet bevorderlijk als je de hele dag op hakken loopt. Maar door het dragen van hakken loop je wel rechterop. Dat wordt op hakken lopen tijdens een avondje uit.

Gezond lichaam

Het is belangrijk om een gezond lichaam te krijgen en of te houden. Hier lees je meer over fitnessoefeningen die je thuis kunt doen om je beter in je lijf te voelen.

Anita

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *