Skip to Content

7x Comfortabele outfits voor vliegen, reizen, thuiswerken en school

7x Comfortabele outfits voor vliegen, reizen, thuiswerken en school

Heerlijk; de hele dag thuis blijven en helemaal niets hoeven. Bij ons in huis worden die dagen vaak omgetoverd tot zogenaamde pyjamadagen.

Op dit moment moet iedereen thuis blijven, als je niet voor een videoconferentie hoeft te verschijnen hoef jij je niet helemaal op te doffen (als je dat zelf wel prettig vindt vooral doen!), maar kun je er een heerlijk relaxed bij lopen. Maar wat is nu een comfortabele outfit voor thuis?

Comfortabele outfit voor thuiswerken

Op dit moment moet iedereen thuis blijven, als je niet voor een videoconferentie hoeft te verschijnen hoef jij je niet helemaal op te doffen (als je dat zelf wel prettig vindt vooral doen!), maar kun je er een heerlijk relaxed bij lopen. Maar wat is nu een comfortabele outfit voor thuis?

Als je in de gezegende positie bent dat je thuis kunt werken dan heb je geluk. Je beseft het misschien niet want je komt handen en oren en ogen en geduld te kort om werk en je kinderen en álles te combineren.

Maar er zijn ook duizenden en duizenden mensen die niet meer  kunnen werken of over moeten werken omdat ze een ‘vitaal’ beroep hebben (na deze crisis hoop ik dat deze uitdrukking verdwijnt want elk beroep is vitaal). Of dat jij je zaak, je leven, hebt moeten sluiten.

Pyjama

De eerste dagen is het misschien nog lekker om rond te hangen in de pyjama of wat daarvoor doorgaat bij jou.

Maar zodra je weer gaat werken is dat niet meer zo handig. En de eerste dagen is het misschien nog fijn om rond te lopen in een onesie, maar na een paar dagen heb je daar ook wel genoeg van.

Of is het de perfecte weekendoutfit om het verschil tussen een weekdag en weekend te behouden.

En wellicht dat je huisgenoten je nu wel kunnen uittekenen in bovengenoemde outfits. Je geeft daarmee ook het goede voorbeeld aan de kinderen om te laten zien waarom het toch ook goed is om nu jezelf aan te kleden, inclusief de dames schoenen.

Comfortabel en praktisch

Maar om nu helemaal in je beste jurkje met pumps achter je beeldscherm of Netflix te zitten is ook weer overdreven. En wat dacht je van klussen in de tuin, eindelijk die deur schilderen en die enorme legpuzzel leggen doe je ook niet in je beste goed.

Wat in hemelsnaam moet je dan wel aan? Er is geen stijlgids, modeblad of website die daar raad op weet. Op dit moment is het fijn om comfortabel maar leuk aangekleed te zijn.

Top tot teen

We beginnen van onder en werken langzaam naar boven. Om te beginnen zijn witte dames sneakers altijd en onder alle omstandigheden fris, fruitig en leuk. Zeker ook onder een rok.

Het gaat langzaam maar zeker heerlijk zonnig weer worden want de natuur gaat gewoon door met leven. Je hebt vast een tuin, balkon of stoel voor het open raam. Goed smeren en lekker bruine benen kweken.

Vitamine D opdoen ook. Met fijne gympen aan kun je ook lopend je dagelijkse boodschappen doen en ook dat is goed voor je.

Broek of rok

Tip: koop (online) een comfortabel kledingstuk dat lekker zit, maar er ook gewoon leuk is. Goede kwaliteit broeken die niet gaan lubberen of slobberen en die toch heerlijk zitten.

Kledingstukken waarin je kunt thuiswerken, een eindje in kunt gaan lopen, misschien zelfs een eindje in hardlopen en die je eigenlijk van de vroege ochtend tot de late avond aan kunt houden.

Het fijnst is als je zo’n lekker zittend kledingstuk in een paar kleuren hebt. De trend voor dit voorjaar is kleur, kleur en nog eens kleur. En, als je moet videobellen ziet niemand wat je daaronder draagt 😉

Bovenkleding

Voor van boven is het allemaal al wat makkelijker. Een fris shirtje of sweater en klaar ben je. Jasjes of colberts zijn totaal niet nodig, ook niet bij het online vergaderen.

Als burgemeesters en wethouders in hun lamswollen truitje met overhemd er onder kunnen communiceren hoef jij geen colbert aan. Is het iets te fris dan kun je altijd nog een vestje aantrekken.

Decolleté

Tip: Wat wel handig is om rekening mee te houden is een BH. De verleiding is zeer groot om dat na te laten onder het mom van ‘het zit niet lekker en niemand ziet het’. Toch is het beter voor je gezondheid om wel de borsten te ondersteunen.

Beha’s zorgen voor een betere houding, ondersteunen je borsten en accentueren je decolleté. En dat alles is zichtbaar op een beeldscherm of tablet. Het hoeft geen zwart kanten niemendalletje te zijn.

Hoewel? Waarom niet? Een heel klein beetje spanning kan ook in deze tijd, dat alle gezinsleden op elkaars lip zitten, geen kwaad.

Kapsel

Ook geföhnd, getoupeerd of kunstig gekruld haar is niet nodig. Dat bewaren we weer voor als we uitgaan, scheelt weer tijd in de ochtend die je kan gebruiken om wat langer te blijven liggen.

In plaats daarvan kun je een haastige knot maken. Je hebt nu echter ook de tijd om een beetje te experimenteren met je haar.

Leuk bandje of speldjes, ze zijn allemaal reuze hip en overal online te krijgen. Online zijn talloze tutorials vinden waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij je haar leuk kunt opsteken. Ook erg handig voor de tussenlengte die we misschien wel krijgen nu de kapper niet te bezoeken is.

En wat draag jij tijdens deze dagen?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *