Chocoladecake is een klassiek dessert dat iedereen lekker vindt. Hieronder vindt u een eenvoudig recept om zelf een heerlijke chocoladecake te maken, voor een speciaal moment, zomaar of op nationale chocoladecake feestdag.
Inhoudsopgave
toon
Ingrediënten:
- 200 gram suiker
- 200 gram bloem
- 100 gram cacaopoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eieren
- 240 ml melk
- 120 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille-extract
- 240 ml heet water
- Snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
- Meng in een kom de suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
- Klop in een andere kom de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract door elkaar.
- Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en mix tot een glad beslag.
- Voeg het hete water toe en mix opnieuw tot een gladde massa.
- Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als u deze in het midden van de cake prikt.
- Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en haal hem daarna voorzichtig uit de vorm.
- Laat de cake volledig afkoelen voordat u deze serveert.
Tip: Serveer de chocoladecake met slagroom, chocoladesaus of vers fruit voor een extra smakelijke traktatie.
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)
- De toekomst van duurzaam bouwen - 07/10/2024
- Herfst films - 28/09/2024
- Traditionele herfstbloemen - 01/09/2024
Leave a comment