Skip to Content

Chocoladecake recept

Chocoladecake recept

Chocoladecake is een klassiek dessert dat iedereen lekker vindt. Hieronder vindt u een eenvoudig recept om zelf een heerlijke chocoladecake te maken, voor een speciaal moment, zomaar of op nationale chocoladecake feestdag.

Ingrediënten:

  • 200 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 100 gram cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 240 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 240 ml heet water
  • Snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een cakevorm in met boter en bestuif met bloem.
  2. Meng in een kom de suiker, bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout.
  3. Klop in een andere kom de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract door elkaar.
  4. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel en mix tot een glad beslag.
  5. Voeg het hete water toe en mix opnieuw tot een gladde massa.
  6. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt als u deze in het midden van de cake prikt.
  7. Laat de cake 5 minuten afkoelen in de vorm en haal hem daarna voorzichtig uit de vorm.
  8. Laat de cake volledig afkoelen voordat u deze serveert.

Tip: Serveer de chocoladecake met slagroom, chocoladesaus of vers fruit voor een extra smakelijke traktatie.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *