Skip to Content

Calorieën verbranden tijdens seks; hoeveel en wat is beste manier?

Calorieën verbranden tijdens seks; hoeveel en wat is beste manier?

We horen vaak dat seks een geweldige manier is om calorieën te verbranden. Maar hoe helpt seks ons precies om die vervelende calorieën te verbranden? En is het echt de beste manier om af te vallen? Zijn er bepaalde houdingen en technieken zijn die je kunnen helpen om nog meer te verbranden?

Hoeveel calorieën verbrand je met seks?

Gelukkig is het antwoord ja! Seks is een van de beste manieren om calorieën te verbranden, naast andere lichamelijke activiteiten zoals wandelen, hardlopen en fietsen. Een aantal onderzoeken heeft aangetoond dat seks een geweldige manier is om calorieën te verbranden.

Een van de onderzoeken, gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine, onderzocht de calorieverbranding tijdens seks bij 21 heterosexueel koppels. Onderzoekers van de Universiteit van Montreal vroegen 21 heteroseksuele koppels tussen de leeftijd van 18 en 35 jaar om één keer per week seks te hebben gedurende een periode van vier weken, terwijl ze een activity tracker droegen om de calorieën in de gaten te houden. Daaruit bleek dat vrouwen gemiddeld ongeveer 69 calorieën verbrandden voor een sessie van 25 minuten, terwijl mannen ongeveer 100 calorieën verbrandden.

Er zijn verschillende manieren waarop je calorieën kunt verbranden tijdens de seks. Bij onderstaande berekening is uitgegaan van een vrouw met het gemiddelde gewicht van 75 kg.

  • Kussen: 68 calorieën per uur.
  • Masseren: 80 calorieën per uur.
  • Seksuele gemeenschap: gemiddeld 69 calorieën. Al varieert het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens de seks van keer tot keer en ook van ook van persoon tot persoon.
  • Met kreunen en zuchten kun je nog eens 18 tot 30 calorieën extra bij verbranden, volgens de onderzoekers.

Dit is natuurlijk niet veel in vergelijking met andere activiteiten zoals hardlopen of fietsen, maar het is toch beter dan niks.

Een ander onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Obesity, onderzocht de effecten van een actieve seksleven op gewichtstoename bij mannen en vrouwen. De onderzoekers vonden dat mensen die een actief seksleven hadden, minder kans hadden om aan te komen in gewicht, vergeleken met mensen die seksueel inactief waren.

Nieuwsgierig naar hoe dat precies voor jou zit? Sexcalculator.co.uk berekent het aantal calorieën dat wordt verbrand al naar gelang je lichaamsgewicht, de standjes die jullie doen, jouw rol daarin (actief of passief) en de duur ervan. De makers baseren zich daarbij op de zogenaamde MET-methode, een meeteenheid binnen de fysiologie voor de hoeveelheid energie die een bepaalde fysieke inspanning kost ten opzichte van de hoeveelheid benodigde energie in rust. Maar echt wetenschappelijk is de calculator niet, dus neem de uitkomsten niet al te serieus. En het laatste wat we je aanraden is een stopwatch mee te laten lopen tijdens je vrijpartij.

Ideale standjes tijdens de seks

Als je echter bepaalde standjes uitprobeert, kun je er echt voor zorgen dat je meer calorieën verbrandt. Een van de beste manieren om dit te doen is door klaar te komen. Dit is omdat je hiermee een aantal verschillende spieren gebruikt en je hart sneller gaat kloppen. Hierdoor zal je lichaam meer inspanning leveren en zal je meer calorieën verbranden.

Standjes en aantal verbrande calorieën (voor een vrouw van 65 kg)

  • Missionaris (onder): 42 calorieën
  • Cowgirl: 116 calorieën
  • Staand: 92 calorieën
  • Lapdance geven: 155 calorieën
  • Masturberen: 60 calorieën
  • Doggy style: 93 calorieën

Een houding die ideaal is om calorieën te verbranden, is door de doggy-style positie uit te proberen. Dit is omdat je in deze positie een aantal verschillende spieren gebruikt, waardoor je hart sneller gaat kloppen. Dit zorgt weer voor meer inspanning van het lichaam en dus voor meer calorieën die verbrand worden.

Wil je optimaal calorieën verbranden tijdens seks, is het een goed idee om de bridge positie uit te proberen. Dit is een van de meest inspannende posities die er zijn, omdat je hierbij je hele lichaam gebruikt. Hierdoor zal je hart sneller gaan kloppen en zal je meer inspanning leveren. Dit betekent weer dat je meer calorieën verbrandt.

Ten slotte is de meest effectieve manier om calorieën te verbranden tijdens seks, is door de misschien wel de meest inspannende positie: de misschien wel de moeilijkste. Dit is de positie waarbij je bovenop zit. Hierdoor zal je lichaam meer inspanning leveren en zal je hart sneller gaan kloppen. Dit zorgt weer voor meer calorieën die verbrand worden.

Als je dus echt serieus bent over het verbranden van calorieën tijdens seks, is het een goed idee om deze verschillende posities uit te proberen. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat je lichaam optimaal functioneert en je meer calorieën verbrandt.

Voordelen van seks

Het is dus duidelijk dat seks een geweldige manier is om calorieën te verbranden. Maar er is nog een belangrijk voordeel van seks: het kan ook helpen om stress te verminderen.

Hoge niveaus van stress kunnen leiden tot een toename van het cortisolniveau in het lichaam, wat op zijn beurt kan leiden tot een toename van het lichaamsgewicht. Nog een voordeel van seks: het kan ook helpen om stress te verminderen. Stress is een belangrijke oorzaak van gewichtstoename, dus als je minder stress hebt, zul je ook minder aankomen.

Seks is dus niet alleen goed voor het verbranden van calorieën, maar kan ook helpen om stress te verminderen. Dit maakt het een geweldige manier om af te vallen en gezond te blijven. Als je op zoek bent naar manieren om af te vallen, dan is seks een geweldige mogelijkheid. Probeer eens wat verschillende houdingen en technieken uit om nog meer calorieën te verbranden.

Onthoud: hoe meer plezier je hebt, hoe beter het is voor je lichaam!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *