Skip to Content

Budget-proof én duurzame feestdagen?; Kies voor pre-loved

Kun je geloven dat de feestdagen alweer voor de deur staan? Overal om ons heen kun je voelen dat de meest gezellige tijd van het jaar weer aangebroken is!

Omdat we momenteel in een turbulente wereld leven, is het dit jaar belangrijker dan ooit om de feestdagen met onze geliefden door te brengen en unieke momenten samen te vieren – hoe groot of klein dan ook.

Lees ook: Styling tips voor de perfecte look tijdens de feestdagen?

Tweedehands?

Het is de missie van Vinted om tweedehands de eerste keuze te maken – en juist de feestdagen vormen de ultieme uitdaging. Omdat deze periode in het teken staat van sprankelijke outfits, sfeervolle decoraties voor in huis en tuin.

En last but not least het geven van cadeaus inclusief geschenkverpakkingen, is dit een van de meest verspillende periodes van het jaar. Juist kiezen voor pre-loved cadeaus is een uitstekende optie om origineel te zijn én minder te verspillen.

Uit onderzoek van Vinted* blijkt dat respondenten uitspreken duurzamer te willen handelen, dus waarom niet direct beginnen? Daarnaast kun je op Vinted veel items voor een hele mooie prijs op de kop tikken, waardoor je ook nog eens geld bespaart in deze veelal dure december maand. Lees hieronder de suggesties van Vinted

Kies ervoor om pre-loved cadeaus te geven

Budget-proof én duurzame feestdagen? met pre-loved producten makkelijker dan je denkt! - Kerstliefde.nl

Mensen staan vaak huiverig tegenover tweedehands cadeaus omdat ze niet zeker zijn van de perceptie van de ontvanger. Uit het onderzoekt van Vinted blijkt dat 40-50% van de vrouwen uit verschillende landen waaronder Nederland, Frankrijk en Duitsland, het afgelopen jaar al tweedehands artikelen cadeau heeft gedaan. Daarnaast werd door de respondenten aangegeven dat steeds meer vrouwen van plan zijn om in de toekomst tweedehands cadeaus te schenken.

Maar waarom pas volgend jaar hieraan beginnen? Guen de Mello, PR manager bij Vinted zegt: “Zelf kan je het cadeaugevers ook gemakkelijker maken door bijvoorbeeld te laten weten wat je graag wilt hebben en dat het cadeau gerust tweedehands mag zijn, graag zelfs. Zo voorkom je ook ongewenste cadeaus.

Daarnaast is een uniek pre-loved cadeau schenken bijzonder en persoonlijk.” Help mee het stigma rondom tweedehands cadeaus te doorbreken, vermijd ongewenste cadeaus en kies voor iets unieks! En niet te vergeten: het vermindert de druk op ons milieu door te gebruiken wat er al is geproduceerd.

Tip: Begin op tijd met het verzamelen van verlanglijstjes en begin de zoektocht online – zo heb je stressvrij, vanaf de bank, alle cadeaus op tijd in huis.

Ook feestelijke decoraties vind je tweedehands als nieuw

De feestdagen staan in het teken van decoreren. Niet alleen jezelf mooi aankleden, met chique outfits boordevol glitter, cadeaus mooi inpakken, maar uiteraard ook het huis (en balkon/tuin) helemaal ready maken voor de feestdagen en de feestelijke aangelegenheden die bij deze periode horen. Guen: “Of het nu gaat om tafelkleden, kandelaren, boomversiering of vazen.

Je hoeft niet een enorme hoeveelheid geld uit te geven aan feestelijke decoraties die slechts één keer per jaar voor een korte periode worden gebruikt, wat veelal gepaard gaat met een onnodige hoeveelheid afval.” Het kopen en verkopen van pre-loved items hoeft niet op te houden bij kleding en accessoires. Dus waarom niet ook voor tweedehands decoratie gaan? En wie weet is een ander wel geïnteresseerd in jouw decoratie die je niet meer gebruikt!

Scoor een verpletterende pre-loved party outfit

Als er één seizoen is waarin alles kan en alles mag als het gaat om outfits, dan zijn het wel de feestdagen! Of je je nu kleedt voor kleine familie diners, bedrijfsfeesten met collega’s of een groot eindejaarsfeest met vrienden, inmiddels weten we dat je geen nieuwe en meerdere, verschillende outfits hoeft te kopen om er op je best uit te zien.

Guen: “Feestelijke outfits hergebruiken die je in voorgaande jaren hebt gedragen, een item lenen van vrienden óf natuurlijk tweedehands winkelen zijn budget-proof en gemakkelijke opties voor een meer bewuste manier van omgaan met feestelijke kleding”.

Kortom: Vinted kan dit jaar helpen om deze feestdagen duurzaam, origineel, stylish, budget-proof én stressvrij tegemoet te gaan!

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *