Skip to Content

Brinckers elektrische fietsen ervaringen met oa accu

Brinckers elektrische fietsen ervaringen met oa accu

Eerder konden jullie al lezen hoe ik naar Nijmegen ging voor een bezoekje aan het Fietsmuseum Velorama om vervolgens met een elektrische fiets (De Brinckers Bretagne met extra lage instap) een korte rit te maken en hoe ik deze na afloop mee naar huis mocht nemen.

Mijn doel was om wat vaker de auto te laten staan en in plaats daarvan de fiets te nemen. Ik woon in een kleine stad waarvan het centrum autovrij is. Dan is een fiets de ideale oplossing.

Aan de ene kant is het ‘gemak’ om de auto te nemen, zo heb ik soms het gevoel dat dat sneller gaat naar school aan de andere kant is het wel beter voor het milieu, mijn uithoudingsvermogen en de portemonnee om met de fiets te gaan!

In plaats van op 1 januari, ben ik daarom al iets eerder met mijn nieuwe goede voornemen begonnen.

Goed begin is het halve werk

Eerder konden jullie al lezen hoe ik naar Nijmegen ging voor een bezoekje aan het Fietsmuseum Velorama om vervolgens met een elektrische fiets (De Brinckers Bretagne met extra lage instap) een korte rit te maken en hoe ik deze na afloop mee naar huis mocht nemen.

Aangezien een goed begin het halve werk is ben ik meteen begonnen met mijn goede voornemen in de praktijk te brengen.

Althans, als het ging om de fietstochten zonder kinderen. Zo fietste ik naar het stadskantoor voor het aanvragen en ophalen van mijn paspoort voor de trip in maart naar New York.

Normaal is het altijd gedoe met parkeren, aangezien er bij het nieuwe stadskantoor nauwelijks parkeerplaats is en je dus een behoorlijke afstand moet lopen. Nu kon ik gewoon voor de deur de fiets parkeren.

Er stond een vrij hevige wind dus terwijl iedereen hard aan het ploegen was ‘zoefde’ ik daar met één hand aan het stuur heerlijk relaxed voorbij. Dat voelt toch wel goed 😉

Omdat het zo goed beviel maakte ik op de terugweg een kleine omweg. Zeker in zo’n stad is de fiets dan een ultiem middel waarmee je toch een stuk flexibeler en mobieler bent. Je hoeft niet alles te lopen, maar kan toch overal komen!

In de stad ben ik ook extra blij met het steekkettingslot om fiets diefstal te voorkomen. Daarmee kan je hem overal goed vastmaken. Zeker in een stad als Delft is dat absoluut een aanrader.

Op de elektrische fiets naar school

Eerder konden jullie al lezen hoe ik naar Nijmegen ging voor een bezoekje aan het Fietsmuseum Velorama om vervolgens met een elektrische fiets (De Brinckers Bretagne met extra lage instap) een korte rit te maken en hoe ik deze na afloop mee naar huis mocht nemen.

Voor de dagelijkse fietstochten naar school moest ik echter nog een week wachten. Aangezien zoonlief weigert te fietsen heb ik voor hem een fietsstoeltje nodig achterop de fiets.

Nu had ik het stoeltje over kunnen zetten, maar aangezien hij daar bijna te zwaar voor wordt, wilde ik graag een juniorzitje. Die werd echter gebracht door Sinterklaas op Pakjesavond.

Diezelfde middag heeft manlief hem nog op de fiets gemonteerd. Dat was wel even puzzelen vanwege de accu achterop, maar uiteindelijk met een extra verlengstuk kon dat opgelost worden.

Zo konden we die donderdag direct op de fiets naar school, wat dochterlief heel graag wilde. De extra lage instap is heel erg fijn voor het opstappen met een kind achterop de fiets. Daardoor blijft hij toch een stuk stabieler.

In het begin was dat wel weer even wennen voor haar. Het fietsen ging wel, maar het tempo lag in het begin weer erg laag.

Na een paar keer fietsen begon ze er weer helemaal in te komen en racet ze er vandoor. Het is dan heerlijk om met kind achterop daar achteraan te fietsen.

Ook al gebruik ik de elektrische ondersteuning nauwelijks zodat dochterlief me goed kan bijhouden, en om de accu te sparen. Als ik thuis kom haal ik ook altijd braaf de accu er vanaf om die te sparen.

Zeker als het koud is buiten kan hij sneller leeglopen, het advies was ook om hem op kamertemperatuur te bewaren. Daarom heb ik hem nog maar 1x hoeven op te laden.

Op het schoolplein moet je afstappen. Dan is het extra knopje waarmee je hem vooruit kan duwen (bijvoorbeeld heuvelopwaarts) ideaal. Niet zozeer omdat je heuvelop gaat, maar wel omdat er een kind achterop zit.

Hij vindt het ook heerlijk om achterop te zitten. Stiekem voelt het best wel goed om weer tot de moeders te ‘horen’ die hun kind op de fiets naar school brengen. Niet dat er onderscheid gemaakt wordt, maar toch…

Het ‘valsspeelknopje’

Op de terugweg fiets ik heerlijk relaxed terug naar huis. En omdat het zo gemakkelijk gaat maak ik regelmatig een omweg, bijvoorbeeld om even boodschappen te doen.

En dat terwijl ik dat eerst wel als excuus gebruikte om met de auto te gaan, want dan konden de boodschappen makkelijker mee. Oké, nu heb ik geen fietstassen dus heel veel gaat er niet mee.

Maar het gaat prima. Ook als ik iets vergeten ben en manlief thuis is, fiets ik makkelijk (al dan niet met kind achterop) even naar de supermarkt om boodschappen te doen. De kinderen vinden het heerlijk om achterop te zitten.

Als ik ze ophaal nadat ze bij een vriendje hebben gespeeld met de fiets, zijn ze ook helemaal happy.

Het eerste wat ze vragen is of ik de ‘valsspeelknop’ gebruik. Die term heeft manlief geïntroduceerd toen ik in het begin een keertje wilde uitproberen hoe hard het ging met kind achterop.

We waren al in onze straat, maar dochterlief schoot toch een klein beetje in paniek omdat ze me niet bij kon houden. Sindsdien is dat dus het valsspeelknopje 😉

Mee op vakantie

Eerder konden jullie al lezen hoe ik naar Nijmegen ging voor een bezoekje aan het Fietsmuseum Velorama om vervolgens met een elektrische fiets (De Brinckers Bretagne met extra lage instap) een korte rit te maken en hoe ik deze na afloop mee naar huis mocht nemen.
Eerder konden jullie al lezen hoe ik naar Nijmegen ging voor een bezoekje aan het Fietsmuseum Velorama om vervolgens met een elektrische fiets (De Brinckers Bretagne met extra lage instap) een korte rit te maken en hoe ik deze na afloop mee naar huis mocht nemen.

In december besloten we last minute nog een weekendje weg te gaan naar Zeeland. Vlak daarvoor kwam de fietsdrager voor achterop de auto binnen. Zo kon ik makkelijk onze fietsen meenemen.

Dat kwam goed uit, want het vakantiepark bestond uit twee delen. En vanaf het huisje naar het centrum, restaurant / zwembad was het toch iedere keer een stukje fietsen over de dijk. Zeker toen het regende was het fijn om dat op de fiets te doen in plaats van helemaal te moeten lopen!

Het vakantiepark lag ook aan het Grevelingenmeer, toen het droog was maakten we daarom een kort tochtje op de fiets.

Heerlijk om zo samen te fietsen. Zeker weten dat die fiets nog veel vaker meegaat!

Nut voor het hele gezin

Eerder konden jullie al lezen hoe ik naar Nijmegen ging voor een bezoekje aan het Fietsmuseum Velorama om vervolgens met een elektrische fiets (De Brinckers Bretagne met extra lage instap) een korte rit te maken en hoe ik deze na afloop mee naar huis mocht nemen.

Niet alleen ik ben meer gaan fietsen, ook mijn dochter. Zo gingen we op Eerste Kerstdag op de fiets naar mijn ouders voor het kerstdiner.

Dat was haar eigen keuze nadat we die ochtend op de fiets naar de kerk waren geweest. Ik was erg trots, want het is toch een tocht van 5 km wat best veel is voor die kleine beentjes op een minifiets.

Dan is het wel fijn om een ‘valsspeelknopje’ te hebben die ik bij de heuvels kan inzetten om haar ook even een duwtje te geven.

Zodat ze daarna zelf weer verder kan fietsen en ik hem weer uitzet. Als het aan haar had gelegen waren we het liefste ook weer teruggefietst, maar nu het donker was en ze geen verlichting heeft, leek me dat niet zo verstandig. Gelukkig past haar fiets achterin de auto.

Kortom; de eerste ervaringen met deze elektrische fiets van de Fietsenwinkel zijn me zeer goed bevallen!

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *