Skip to Content

Verschillende vormen borsten en andere wetenswaardigheden

Verschillende vormen borsten en andere wetenswaardigheden

Als vrouw kan je behoorlijk kritisch zijn op je borsten. Je vindt ze te klein, te groot, je tepels niet mooi…Maar wist je dat er ook verschillende vormen borsten bestaan? Na een rondgang over internet kwam ik uit op 9 verschillende vormen. Welke vorm heb jij?

Waarom wil ik weten welke vorm mijn borst heeft?

Als vrouw kan je behoorlijk kritisch zijn op je borsten. Je vindt ze te klein, te groot, je tepels niet mooi…Maar wist je dat er ook verschillende vormen borsten bestaan? Na een rondgang over internet kwam ik uit op 9 verschillende vormen. Welke vorm heb jij?

Misschien denk je nu dat dit totaal niet interessant zou zijn. Toch heb je het nu mis. Ja, je borsten zijn mooi zoals ze zijn en een labeltje hoef je daar niet op te plakken. Maar het kan je wel helpen om een bh te vinden die past bij de vorm van jouw borsten! Zo kom je nog mooier voor de dag en zullen je bh’s waarschijnlijk meteen veel fijner zitten!

Ronde borsten

Bij ronde borsten is de ‘massa’ gelijkmatig verdeeld. Hierdoor heb je er weinig omkijken naar, omdat ze gewoon geen steun nodig hebben. Push-up bh’s kan je dan ook beter vergeten. 

Borsten in klokvorm

Bij klokvormige borsten is de bovenkant dunner dan de onderkant. Een bh die je borsten goed omsluit zit waarschijnlijk het fijnste.

Druppelvormige borsten

Een mix tussen bovenstaande borsten kan je omschrijven als druppelvormige borsten. Hierbij hebben je borsten wel een ronde vorm, maar zijn aan de onderkant toch iets breder. Dit soort borsten kan veel soorten bh’s hebben. Je zou ze ook kunnen omschrijven als peervormig.

Oost-West borsten

Bij dit type borsten wijzen ze beide naar buiten (richting de zijkant) toe. Het kan fijn zijn om ze wat steun te geven.

Slanke borsten

Onder slanke borsten verstaan we borsten die niet robuust zijn, maar juist heel fijntjes. Je tepels zullen een beetje naar onderen gericht zijn. Wil je meer volume dan kan je kiezen voor een bh met vulling. Kies wel voor een bh die niet je borsten samenperst.

Ongelijke borsten

Het komt ook voor dat de linker- en de rechterborst niet gelijk zijn in grootte. Nu zal waarschijnlijk niemand echt identieke borsten hebben, maar in dit geval is het verschil dus groter. Vind je dit niet fijn, dan kan je ervoor kiezen om de kleine borst meer volume te geven door pads te gebruiken. 

Ruimte tussen de borsten

Zit er tussen jouw borsten ruimte in het midden? Je kunt die ruimte laten verkleinen door voor een bh te kiezen die je voor dicht doet. Dit schijnt vaak die ruimte enigszins te verkleinen. Kies voor een bh die lekker soepel valt omdat dat voor jou lekkerder zal zitten. 

Atletische borsten 

Je borsten zijn gespierd en hebben weinig weefsel.

Gerelaxeerde borsten

Bij deze borsten wijzen je tepels naar beneden en zit er meer los weefsel in je borsten.

Verschillende tepels

Maar niet alleen borsten valt van alles over te zeggen, ook de tepels zijn niet bij iedereen hetzelfde. Ze kunnen variëren in kleur, maar ook in vorm en grootte. Er zijn vrouwen bij wie de tepels altijd stijf zullen blijven. Tepels kunnen naar voren wijzen, terwijl anderen naar beneden wijzen. Ook hoe glad je tepel is verschilt per vrouw en misschien heb je wel haartjes op je tepels groeien. 

Derde tepel

En dan is er ook nog het fenomeen derde tepel. Misschien klinkt dit raar, maar er zijn vrij veel mensen die dit hebben (maar misschien zelf niet eens weten dat het zo heet). Een extra tepel komt voor bij ongeveer 2% van de vrouwen (aantallen verschillen per bron van 1 tot zelfs 6%!). Bij mannen kan het eveneens voorkomen, maar dan in nog iets mindere mate.

Een derde tepel wordt vaak aangezien als een moedervlek. Een derde borst in namelijk meestal niet aanwezig. Hoe een derde tepel ontstaat is nog niet heel veel over bekend, maar men denkt dat het te maken heeft met verdikkingen die een embryo in de eerste weken bij de buitenste cellen heeft. Dit zijn dikkere stroken, die in een lijn lopen vanaf de oksel, via de borst naar de lies.

De verdikkingen gaan weer weg, maar bij de tepels blijven deze zitten. Men denkt dat deze verdikkingen dan niet overal verdwenen zijn en er zo een extra tepel ontstaat. Deze liggen dan ook altijd op dezelfde ‘lijn’ als één van de gewone tepels. Of het heeft gewoon alles te maken met onze ‘voorouderlijke eigenschappen’. Veel zoogdieren hebben immers veel meer tepels, die keurig op een lijn liggen…

Hoe goed de derde tepel ontwikkeld is, verschilt. Bij de één is het enkel een soort vlekje, terwijl bij de ander het tepeltje ook echt reageert op hormonale veranderingen.

Onzeker zijn over je borsten

En je onzeker voelen over deze ‘dames’ moet je zeker niet doen. Want iedereen is gewoon uniek en heeft zijn eigen schoonheid. Ook jij! Volgens Psychologiemagazine kan je onzekerheid eigenlijk helemaal niks te maken hebben met je borsten op zich.

Je bent onzeker en daardoor ga je je focussen op alles waarvan je denkt dat een ander (je partner bijvoorbeeld) niet mooi aan je zou kunnen vinden. Hoe dan ook: wees blij met je borsten, ongeacht hoe ze eruitzien! Ze zijn een deel van jouw eigen unieke zijn en die schoonheid mag je gewoon vol liefde omarmen!

Welke bh kies je?

Zoals gezegd kan de vorm van je borsten verschil maken welke bh je het beste kunt kiezen. Maar eigenlijk kan je hiervoor beter naar de winkel gaan en rustig gaan passen wat fijn zit. Laat je eventueel adviseren door de deskundige mensen in de lingeriezaak. Zij zien wat het mooiste bij je staat en weten welke maat echt jouw maat is. Want veel vrouwen lopen rond met te grote of te kleine bh’s.

Maar vooral: zorg er ook voor dat je bh lekker zit, niks afknelt en waar jij je goed bij voelt. Want jij moet er de hele dag mee lopen! Overigens schijnt de bewering dat je borsten gaan hangen als je geen bh draagt niet waar te zijn.

Volgens RTL-nieuws is een bh dragen daarvoor niet nodig. Als je minder vaak een bh draagt worden je borsten juist iets steviger. Dit komt omdat je bindweefsel en ligamenten zich dan beter kunnen ontwikkelen! Slaap sowieso zonder bh. 

Voordelen van geen bh dragen

De bh staat hier en daar wel eens ter discussie. We zetten even op een rijtje welke voordelen er voor je borsten zijn als je geen bh draagt (of in ieder geval minder). 

  • Betere bloeddoorstroming in je hele lichaam!
  • Gezonder voor je borsten, door die bloeddoorstroming en omdat je geen last hebt van zweet en dergelijke.
  • Je bindweefsel en de ligamenten kunnen dus beter ontwikkelen.
  • Je hebt geen last van knellende bh’s die je zo graag uit zou willen doen…
  • Spieren zullen sterker worden bij je borsten en dit zou volgens Libelle kunnen leiden tot stevigere borsten, die daardoor voller lijken.
  • Omdat je borsten meer kunnen bewegen worden toxische stoffen beter afgevoerd. Pijnlijke plekjes kunnen hierdoor ook verdwijnen.
Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *