Skip to Content

Boodschappen bestellen; tips online kopen en thuis laten bezorgen

Boodschappen bestellen; tips online kopen en thuis laten bezorgen

Tegenwoordig bieden veel supermarkten de mogelijkheid om je boodschappen bestellen en deze af te halen in de winkel of thuis te laten bezorgen. Laten we eens wat supermarkten met elkaar vergelijken wat betreft hun mogelijkheden tot online boodschappen doen, en de voor- en nadelen van online boodschappen bestellen op een rijtje zetten.

Voordelen van boodschappen bestellen

Wanneer je online boodschappen bestellen en deze thuis laat bezorgen, hoef je dus niet de deur uit om je boodschappen te doen!

Het scheelt veel tijd, want je hoeft niet naar de supermarkt toe, je auto of fiets te parkeren, je boodschappen in de winkel te verzamelen, alles op de kassaband te leggen en weer in te pakken.

Om vervolgens weer alles in de auto te zetten of in je fietstassen en weer naar huis te gaan, waar je alles weer opnieuw moet uitladen en netjes in de keuken of voorraadkast opbergt. Het kan ook helpen om een weekmenu op te stellen, zodat het bestellen makkelijker wordt.

Heb je lege statiegeldflessen of lege bierkratten staan? Deze kun je meteen weer inleveren bij de bezorger die je boodschappen komt brengen, en het statiegeld wordt dan in mindering gebracht van het totaalbedrag van je bestelling.

In de huidige Corona-crisis, zorgt het online bestellen van boodschappen ervoor dat je niet onnodig je deur uit hoeft, al is dat natuurlijk geoorloofd als je geen gezondheidsklachten hebt en alleen boodschappen gaat doen.

De meeste supermarkten bezorgen niet meer tot in de keuken, maar tot de voordeur. Hier worden de kratten met boodschappen voor je neergezet, waarna de bezorger aanbelt. Je kunt alleen pinnen, en vaak kan dat zelfs contactloos! Uiteraard wordt het pinapparaat steeds goed ontsmet.

Ook mensen die weinig tijd hebben om zelf boodschappen te doen, bijvoorbeeld door een drukke baan, of mensen die slecht ter been zijn, hebben veel baat bij het bestellen van hun boodschappen.

Ze zijn op die manier niet afhankelijk van bijvoorbeeld familie, vrienden of kennissen die voor hen boodschappen meenemen. Als je om gezondheidsredenen niet de deur uit wilt of mag, heb je tóch een gevulde koelkast en voorraadkast doordat je eenvoudig de boodschappen online kunt bestellen.

Nadelen van boodschappen bestellen

Momenteel worden je boodschappen niet in de keuken gebracht, maar moet je deze zelf van de voordeur naar de keuken brengen. Zeker als je keuken zich niet op de begane grond bevindt en je hebt veel boodschappen bestellen, kan dat even zwaar zijn.

Je kunt groente en fruit vaak alleen per pond of kilo bestellen. Natuurlijk kun je altijd contact opnemen met de betreffende winkel als je bijvoorbeeld echt maar één appel wilt kopen, of je kunt dit als opmerking toevoegen.

Soms is een product niet op voorraad; dat is tijdens het boodschappen doen natuurlijk ook wel eens het geval. In de meeste gevallen bepaalt de winkelmedewerker dan welk alternatief er komt, en soms krijg je dan net een variant waar je niet zo blij mee bent. Gelukkig kun je dit aangeven bij de bezorger en kan hij het product weer mee terugnemen en wordt het bedrag van de bon gehaald.

De boodschappen worden geleverd in plastic kratten waar je statiegeld voor betaalt. Vaak betaal je zo rond de vijf euro per krat, en wanneer je veel boodschappen doet tikt dat dus wel aan. Je kunt de lege kratten weer inleveren bij de bezorger bij je volgende bestelling.

Voor het online boodschappen doen geldt een minimaal bestelbedrag. Daarnaast betaal je meestal bezorgkosten. Deze kosten variëren erg per supermarkt! Vaak zijn er wel kortingscodes te vinden of actieproducten waarbij je boodschappen gratis thuisbezorgd kunnen worden.

Je kunt kiezen op welke dag jij je boodschappen bezorgd wilt hebben, en je kiest een tijdvak. Deze zijn vaak twee uur, bijvoorbeeld tussen 10:00 en 12:00 uur. Dat betekent dus wel dat je op dat moment thuis moet zijn, omdat je niet precies weet hoe laat jouw boodschappen bezorgd worden.

Momenteel is het erg druk bij de bezorgservices van supermarkten, doordat veel mensen thuis blijven en hun boodschappen willen laten thuisbezorgen. Ook wordt er, ondanks dat het helemaal niet nodig is, veel gehamsterd in de supermarkt. Dat kan er voor zorgen dat je bestelling vertraagd wordt, of dat de bestelling niet compleet is met alle producten die je hebt besteld.

Supermarkten waar je online kan bestellen

Bestellen bij Plus

Bij Plus kun jij je boodschappen bestellen en laten thuisbezorgen bij een minimaal bestelbedrag van 25,00 euro. De bezorgkosten verschillen wat per filiaal en zijn ook afhankelijk van hoe snel je de boodschappen al in huis wilt hebben.

Plus biedt ook een service waarbij jij je boodschappen al binnen 2 uur in huis hebt! De normale bezorgkosten zijn 6,00 euro, en voor het ophalen van je boodschappen betaal je 2,50 euro. Voor Plus Express betaal je een toeslag van 2,50 euro, maar heb jij je boodschappen dezelfde dag vaak al in huis!

Meer informatie vind je hier.

Bestellen bij Albert Heijn

Op dinsdag, woensdag en donderdag geldt bij Albert Heijn een minimaal bestelbedrag van 50,00 euro; op de overige dagen van de week is dit 70,00 euro. Ook bieden ze een bezorgbundel aan waarbij je een vast bedrag per maand betaalt (al vanaf 10,00 euro per maand); je hoeft dan geen bezorgkosten te betalen per bestelling en kunt al boodschappen bestellen vanaf 50,00 euro.

Dit is vooral voordelig als je meerdere keren per maand je boodschappen laat thuisbezorgen. De bezorgkosten liggen normaal tussen de 3,95 en 12,95 per bestelling, afhankelijk van de dag en tijd waarop jij je boodschappen geleverd wilt hebben.

Meer informatie vind je hier.

Bestellen bij Jumbo

Bij Jumbo kun je boodschappen bestellen vanaf 50,00 euro. Het ophalen van je boodschappen kan al bij een minimaal bestelbedrag van 25,00 euro. Je kunt tegenwoordig een tijdvak reserveren vóórdat je je bestelling plaatst, zodat je er zeker van bent dat je bestelling op die dag en tijd geleverd kan worden.

De bestelkosten variëren per locatie en zijn ook weer afhankelijk van de dag en tijd waarop jij je bestelling thuisbezorgd wilt hebben, of wanneer je deze wilt ophalen bij een Pick-up point. Dat kan al vanaf 1,95 euro.

Meer informatie vind je hier.

Picnic

In de handige app doe je binnen een paar minuten alle boodschappen die je nodig hebt. Van A-merk tot huismerk, van verse groente tot shampoo. Alles wordt thuisbezorgd met milieuvriendelijke, elektrische autootjes. Altijd gratis en met een grote glimlach. Vanaf 35 euro komen ze al bij je langs!

Meer informatie vind je hier.

Heb jij al eens online boodschappen besteld?

Jisca van de Kerkhof

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *