Skip to Content

Blue monday tips; wanneer is het en wat als je moet werken?

Blue monday tips; wanneer is het en wat als je moet werken?

Het is weer bijna zo ver; de derde maandag van het nieuwe jaar. Ook wel bekend als Blue monday. De meeste goede voornemens en nieuwe gewoonten hebben minimaal drie weken nodig om eigen te worden. En vaak nog langer.

Op deze derde maandag van het jaar, het weekend is net voorbij, een nieuwe werkweek staat voor de deur. De bank en postbode weten je huis ook weer te vinden.

Het is nog steeds vroeg donker en de eerstvolgende vakantie laat nog even op zich wachten. Het moment voor twijfels en depressiviteit om beslag van je te nemen. Dit jaar slaan we blue monday over, met de volgende tips:

Het is weer bijna zo ver; de derde maandag van het nieuwe jaar. Ook wel bekend als Blue monday. De meeste goede voornemens en nieuwe gewoonten hebben minimaal drie weken nodig om eigen te worden. En vaak nog langer.

Passende beloning op Blue Monday

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk zondagavond alvast wat je gaat doen als je ‘s-avonds alleen of met partner op de bank zit.

Bijvoorbeeld eventjes online shoppen, die ene serie kijken, uitgebreid badderen. Toch maar dat lekkere, foute, toetje nemen. Alhoewel. Laat dat laatste maar zitten, we houden niet op na drie weken maar zetten door. Kanjer!

Champagne-ontbijt

De hele dag in bed blijven liggen zit er voor de meeste mensen waarschijnlijk niet in. Daarom maar extra vroeg je partner wakker maken zodat hij een ontbijt op bed kan voorbereiden en jij je nog even kan omdraaien.

Natuurlijk niet zomaar een ontbijt op bed; nee een echt champagneontbijt met gezonde hapjes en een glas champagne. Met de nodige vitamientjes is je lichaam er ook klaar voor.

Dankbaar

Als je dan toch echt wakker geworden bent kan je de dag maar met een goede mindset beginnen. Maak voor jezelf eens een lijstje waar je dankbaar voor bent. In je hoofd, of nog beter op papier! Dankbaar voor personen, situaties, herinneringen het kan allemaal! Voor een extra goed gevoel spreek je ze hardop uit. Nu is je hoofd gevuld met positieve gedachten.

Dromen mag

Gun jezelf vandaag wat extra pauze. Gewoon even vijf minuutjes niets doen en wegdromen. Is je zomervakantie al geboekt?

Nee, goede reden om eens te gaan bedenken wat je dit jaar graag zou willen! Of bedenk eens wat je eigenlijk allemaal zou willen veranderen aan het interieur; natuurlijk wel realistisch blijven, teleurstellingen vanwege budget willen we natuurlijk voorkomen.

Muziek

Er zijn altijd klusjes die gedaan moeten worden. Of je nu buitenshuis werkt, of vandaag thuis zit met de kinderen. Gooi die radio maar aan. Of zoek die play-list op met foute nummers.

Bij het nummer “Let it go” van Frozen gooi je natuurlijk de volumeknop helemaal open en zing je zo hard mogelijk mee. Doe maar net alsof je de blik van je collega’s of kinderen niet ziet.

It’s alsways somewhere 5 o clock

Het is weer bijna zo ver; de derde maandag van het nieuwe jaar. Ook wel bekend als Blue monday. De meeste goede voornemens en nieuwe gewoonten hebben minimaal drie weken nodig om eigen te worden. En vaak nog langer.

Een bord met deze tekst kwam ik tegen op mijn reis door Guatemala. Maar geldt natuurlijk ook hier in Nederland. Het is altijd wel ergens vijf uur; tijd dus om die fles wijn open te trekken.

Kinderen extra vroeg naar bed

Gelukkig wordt het nog vroeg donker. Als de kinderen even niet opletten, snel even de wijzers van de klok een zetje geven en tada. Bedtijd.

Nu is het jouw tijd; om dat goede voornemen dat je zondagavond hebt bedacht uit te laten komen. Geen uitstapjes, stekker uit de telefoon en genieten maar!

Op tijd naar bed

Niet alleen de kinderen, maar ook jij gaat vanavond lekker op tijd onder de warme wol. Nog even wat lezen, lekker wegdromen, of nog even knus met je partner. Een warme douche of glas warme melk zorgt ervoor dat je goed slaapt en het snel dinsdag is.

Niet geschoten is altijd mis

Mocht het toch niet lukken; onthou je hebt het maar wel even mooi geprobeerd. Die nieuwe voornemens vol te houden.

Drie weken is niet niets. Nog niet helemaal tevreden; goed moment om dan nieuwe voornemens te maken. Gewoon, keihard doorgaan. Waar een wil is, is een weg!

Meer tips vind je hier.

Wat is jouw beste blue monday tip?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 1. Avatar van Marijke Marijke schreef:

  Leuke tips.
  Ik heb ze gelukkig niet nodig. Totaal geen last van vandaag. Nu scheelt het mooie weer van vandaag vast ook wel

 2. Avatar van Marieke Marieke schreef:

  Ohnee…vreselijk. Ik doe gewoon net of blue Monday niet bestaat. Gelukkig wordt het vanzelf weer dinsdag en met deze tips wordt het vast zo slecht nog niet.

  Dank je wel!

 3. Avatar van Sanja Sanja schreef:

  Leuke tips! Ik heb gelukkig nooit last van blue mondays

 4. Avatar van Vlijtig Liesje Vlijtig Liesje schreef:

  Ga hardlopen!

 5. Avatar van Marije Marije schreef:

  Blue monday wordt hopelijk mijn eerste werkdag en daar heb ik eigenlijk wel zin in! 😀 Mocht het toch tegen zitten dan denk ik ook even aan de quote ‘ it’s always somewhere 5 o clock’ want die vind ik wel heel goed.

 6. Avatar van beautifulday4makeup beautifulday4makeup schreef:

  Leuke tips!

 7. Avatar van Patricia Schmitz-Heres Patricia Schmitz-Heres schreef:

  Handige tips. Ik heb gelukkig nooit echt last van een blue Monday gevoel.