Skip to Content

Bloemkool gele curry recept ah

Bloemkool gele curry recept ah

Gezond eten lijkt altijd heel erg ingewikkeld. Met veel groenten die natuurlijk zo vers mogelijk zijn, maar waar wel tijd in gaat zitten voor het snijden en koken. Pakjes en zakjes zijn helemaal een no-go, want je weet maar nooit wat er aan toegevoegd is…

Gelukkig heeft de Albert Heijn een oplossing. Kant en klare sauzen voor curry’s en pasta’s in diverse smaken. En er zijn ook helemaal verse soepen in het assortiment. Het enige dat je in de potjes vindt zijn groenten, kruiden en specerijen.

Als je dit combineert met groenten, vlees of vis dan heb je binnen een handomdraai een smakelijke maaltijd op tafel staan.

Tijd dus om te proberen of dat inderdaad zo makkelijk is en natuurlijk ook of de kinderen het lekker vinden! Een verpakking bestaat uit 3/4 porties zodat je er met het gezin voldoende aan zou moeten hebben. 

Bloemkool curry

Als eerste ging ik aan de slag met een currygerecht, er zijn verschillende smaken zodat je kunt blijven variëren. Ik ging daarom aan de slag met de bloemkoolvariant. Dit is toch wel één van de favoriete groenten van de kinderen.

Nu moet ik bekennen dat ik nog nooit eerder zelf een curry heb gemaakt. Ik vind ze heerlijk en heb ze veel gegeten tijdens een reis in India.

Maar het zelf maken… daar zag ik altijd tegenop. Leek me altijd zo ingewikkeld en veel werk. En een saus uit een potje of zakje… als je de echte hebt geproefd is dat toch heel anders. Meteen dus een beproeving voor mezelf.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bloemkool (of voorgesneden & ingevroren bloemkoolroosjes)
  • sperziebonen (kan ook voorgesneden)
  • 2 tomaten (of een pak tomatenblokjes)
  • 2 rode uien (kan ook voorgesneden)
  • AH Verse curry bloemkool
  • 4 (gemarineerde) kippenpootjes
  • 4 eieren

Bereidingswijze

Je begint met de airfryer; eventueel voorverwarmen en anders gaan de kippenpootjes 10 minuten op 200 graden en vervolgens 10 minuten op 160 graden. Heb je daar in ieder geval geen omkijken meer naar en zijn ze superlekker.

Daarna zet je het water op om te koken. Je wast en snijdt de bloemkool of mikt de bloemkoolroosjes en sperziebonen erin als het water kookt. Ongeveer tien minuten laten koken tot het gaar is, maar nog wel een bite heeft en dus niet helemaal zacht.

Ondertussen snijd je de ui en de tomaat. Deze bak je even aan in de pan met wat olijfolie. Als de bloemkool en de sperziebonen gaar zijn, giet je dit af. In een klein steelpannetje kook je de eieren die je na het koken doormidden snijdt.

Dan verzamel je alles in een pan; en giet daarbij de saus die je opwarmt. Het kan zijn dat de bloemkoolroosjes dan nog net iets meer afbrokkelen zodat het een soort bloemkoolrijst wordt.

Klaar is je verse curry uit eigen keuken in nog geen half uur tijd! Eventueel naar smaak garneren met koriander en peterselie of wat cashewnoten voor een vegetarische variant.

Als je dat wilt kan je eventueel het gerecht aanvullen met wat aardappelen of serveren met rijst. Maar in principe is dit al een voedzame maaltijd. Ideaal ook als je let op de koolhydraten in een gerecht.

Eindoordeel

En daar gaat het natuurlijk om; beide kinderen vielen meteen aan op het kippenpootje. Lekker kluiven, en doordat ze gemarineerd waren, vol van smaak.

Voor de curry moest ik ze even overhalen om een eerste hapje te nemen. Dat is toch iets dat ze niet gewend zijn. Zoonlief was echter direct om, dat vond hij wel erg lekker.

Komt natuurlijk ook omdat het er niet echt groenteachtig uitziet. Zelfs over de sperziebonen deed hij niet moeilijk. Zijn bordje was dus al snel leeg.

Dochterlief had wat meer overreding nodig, die is niet zo van nieuwe dingen proberen. Maar toch heeft zij ook een half bordje leeggegeten en vond het lekker.

Nu was de smaak van de curry ook vrij mild, zodat je hem ook gewoon aan de kinderen kan geven en niet apart hoeft te houden. Dat is vaak toch ook het lekkerste als de saus gewoon door het gerecht heen zit.

Op het bord had ik echter nog wel wat appelmoes gedaan. Een extra ‘sausje’ vinden ze altijd wel lekker. En helpt ook heel goed bij die eerste hapjes om te proeven omdat die smaak al vertrouwd is.

Ook wijzelf vonden hem erg lekker, het is zeker iets wat ik vaker ga proberen nu ik het een keer heb geprobeerd!

Wat ook echt een aanrader is, is de pasta met gele paprika saus van Pauline. Al laat ik de kabeljauw dan wel over voor man en kinderen 😉

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *