Skip to Content

Bloemenkrans maken voor aan de deur / decoratie

Bloemenkrans maken voor aan de deur / decoratie

Een bloemenkrans is een prachtige en kleurrijke decoratie voor aan de deur of in huis. Het is een eenvoudige manier om een vleugje natuurlijke schoonheid toe te voegen aan elke ruimte. Het maken van een bloemenkrans is niet alleen leuk en creatief, maar het is ook een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de schoonheid van bloemen en planten.

Of je nu op zoek bent naar een decoratie voor een speciale gelegenheid of gewoon een mooie aanvulling op je interieur, het maken van een bloemenkrans is een geweldige keuze. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je een prachtige bloemenkrans kunt maken voor aan de deur of als decoratie in huis.

Kerstkrans

Ook met Kerst kan een krans een mooie aanvulling zijn op de kerstversiering. Hiervoor zul je al snel uitkomen bij een onderlaag van dennentakken aangevuld met mooie rode besjes of bijvoorbeeld kerststerbloemen. Maar je kunt ook verder gaan dan dat. Kleine kerstballetjes erin verwerken is een mooie aanvulling. Of verlichting erin aanbrengen!

Pasen of een lentekrans

Pasen en lente staan een beetje gelijk aan elkaar. Beide duiden het nieuwe leven aan. En beide ‘houden’ van kleuren als geel, groen en oranje. Zorg voor mooie, frisse bloemenkleuren en verwerk eventueel paaseitjes of een paashaas erin! Wil je meer lente, waardoor je er langer van kunt genieten? Dan verwerk je er geen paasattributen in! Maar de kleurstelling kun je gewoon hetzelfde houden. Dus je kunt ook na Pasen deze extraatjes eruit halen en de krans verder laten hangen.

Naast kiezen voor frisse kleuren kun je eveneens juist kiezen voor natuurlijke tinten en de nadruk juist op de eitjes leggen. Verzamel mooie donsveertjes (of koop deze ook) en maak er een mooi geheel van op een krans van wilgentenen.

Bloemenkrans van droogbloemen

Droogbloemen brengen de natuur in huis, maar geven een heel andere sfeer af dan verse bloemen en takjes. Het past prachtig bij een landelijke sfeer in huis en het mooie eraan is dat de krans niet uitgebloeid raakt. Ook bij droogbloemen kun je alle kanten op en je kunt natuurlijk ook met droogbloemen aan de slag als je een krans als versiering wilt gebruiken met Pasen of Kerst, bijvoorbeeld.

Bloemenkrans van vilt

Een bloemenkrans van vilt maken is niet alleen leuk om te doen, maar eveneens mooi om te zien. Helaas alleen voor binnen, want vilt kan er niet zo goed tegen om in weer en wind buiten te hangen. Met vilt werken is niet moeilijk en je kunt alle kanten op wat kleuren betreft.

Bloemenkrans haken

Houd je van haken? Dan heb je vast al weleens bloemen langs zien komen bij creatieve sites, die gehaakt zijn. Op dezelfde manier kun je uiteraard ook een krans vol haken… Heel mooi om te zien én niet onderhevig aan de tijd. Gehaakte bloemen zullen immers nooit verdorren.

Bloemenkrans knutselen

Met de kinderen een bloemenkrans knutselen is natuurlijk ook een heerlijk leuk idee. Eierdozen zijn hier heel geschikt voor. Zorg voor verf in mooie kleurtjes. Door te kiezen voor de kleuren rood en groen kan je er echt een kerstkrans van maken, terwijl vrolijke kleuren prachtig staan met Sint Jan of Pasen.

Met dezelfde eierdozen kun je je kunstwerk nog ingewikkelder maken dan bovenstaand voorbeeld. Wat dacht je van dit prachtstuk.

Meer inspiratie vind je hier.

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *