Veel kinderen vinden kaasstengels erg lekker, net als pizza broodjes. Als je die twee combineert met elkaar krijg je pizzasticks. Deze zijn echt superlekker voor bij de lunch, picknick of met een salade voor het avondeten. Je hebt niet veel nodig, en het is echt super easy en vol met smaak!
Wat heb je nodig om pizzasticks te maken?
- Pizzadeeg (ik gebruikte het deeg van Tante Fanny)
- 300 gram gehakt
- 400 gram Italiaanse kruiden
- taco kruidenmix
- geraspte kaas
- 1 ei
Bereidingswijze
Je begint met het rullen van het gehakt, probeer zo min mogelijk vet (olie /boter) te gebruiken. Zodra het gehakt gaar is breng je dit op smaak met de taco kruidenmix en voeg je de groenten toe. Dit bak je even aan zodat het ook wat slinkt qua volume.
Ondertussen rol je de rol pizzadeeg uit en snijd je in 6 stroken. Het beste kun je deze over de breedte snijden, zodra je ermee werkt zal je zien dat ze vanzelf uitrekken. Ook over de breedte probeer je het deeg iets uit te rekken zodat het wat breder wordt.
Daarna verdeel je het gehaktmengsel over het bladerdeeg en vouw je de randjes samen zodat er een rolletje ontstaat. Het beste kun je bij de vouw even goed aandrukken zodat de inhoud er niet uit kan.
Daarna rol je hem zo om dat de vouw aan de onderkant ligt. Als je alle rollen gevuld hebt, bestrijk je het met een losgeklopt ei en doe je er geraspte kaas over. Vervolgens 12 minuten op 200 graden in de oven en smullen maar.
Ze worden wel erg lang, wat een beetje onhandig eten is en ze kunnen breken. Voor de kinderen kun je ze daarom beter halveren zodat je 2×6 pizzasticks krijgt.
Wij vonden ze zo al erg lekker, eventueel kun je er nog een dip bij doen. Denk bijvoorbeeld aan een kaasdip of een tomatensalsa. Lekker ook om te serveren bij een salade.
Meer recepten vind je hier.
- De toekomst van duurzaam bouwen - 07/10/2024
- Herfst films - 28/09/2024
- Traditionele herfstbloemen - 01/09/2024
Leave a comment