Skip to Content

Biertaart zelf maken; origineel cadeau voor man 40 jaar

Biertaart zelf maken; origineel cadeau voor man 40 jaar

Je herkent het vast wel; is er iemand jarig en heb je geen idee wat je zou moeten geven. Als die persoon iets wil hebben koopt hij het tenslotte zelf wel, of het is van een dusdanige prijsklasse dat het niet meer leuk is om te geven. Toen mijn man 40 jaar werd zat ik met hetzelfde; wat moeten we papa dit jaar geven? En over een (verrassings)feestje was hij heel duidelijk geweest dat hij dat niet wilde.

Wat rondvragen bij vrienden leverden inspiratie op zoals uit eten met het gezin, of een originele ervaring. Op de verjaardag zelf was dat helaas niet haalbaar, maar wilde ik toch iets geven als cadeau. Een zoektocht met mijn dochter online op pinterest leverde het ‘winnende’ idee op; een biertaart compleet met verjaardagskaarsjes!

Zelf een biertaart maken

Eigenlijk is het heel simpel; je gaat naar de supermarkt of slijter en loopt daar naar de bierafdeling. Wij hebben er voor gekozen om 40 verschillende biertjes uit te zoeken, in het begin leek dat even spannend maar gelukkig bleek er genoeg keuze te zijn.

Het was wel even puzzelen; zo hadden we (kinderen en ik) 40 biertjes gepakt, maar daar zaten ook biertjes tussen zoals Radler waarvan ik weet dat hij dat toch iets minder lekker vind. Er werden daarom nog wat biertjes gewisseld totdat we een mooie verzameling hadden van biertjes in alle soorten, kleuren en maten.

Dit leverde wel blikken op van andere mensen; van nieuwsgierig waarom de winkelwagen zo vol met bierflesjes lag tot en met afkeurend dat ik met twee kinderen zoveel bier inkocht.

Vervolgens haalden we bij de verjaardagsafdeling nog een paar pakjes met verjaardagskaarsen en toen op naar huis. Een lint hadden we daar nog liggen (dacht ik).

Tip: Ik heb er voor gekozen om 40 verschillende biertjes te kopen, je kan natuurlijk ook twee kratjes van 24 halen en er daar 40 uithalen. Dan ben je een stuk voordeliger uit.

DIY: Biertaart maken als cadeau 40 jaar

Thuis hebben we een groot rond dienblad gepakt en daar de biertjes op neergezet, min of meer geprobeerd om dat in cirkels te doen, maar uiteindelijk werd het toch een soort van willekeur. Dat maakt ook niet zo heel veel uit. De lagere flessen hebben we wel aan de buitenkant geplaatst.

Nu ziet dat er al wel grappig uit, maar de kaarsjes maken het natuurlijk helemaal af. Daarvoor had ik een grote kaars nodig die ik aanstak zodat ik op iedere dop wat kaarsvet kon druppelen, vervolgens gelijk een verjaardagskaarsje er in drukken en even wachten tot het stolt (al gaat dat vrij snel). Het resultaat was een kleurig geheel. Als je een lijmpistool hebt kan je dat natuurlijk ook gebruiken.

Tot slot een lint er omheen, zodat het ook echt op een ’taart’ lijkt en je bent klaar.

DIY: Biertaart maken als cadeau 40 jaar - HTKL.nl

Nu waren de kaarsjes niet heel stevig, dus hebben we een soort tentje gemaakt onder de tafelklem en daar een doek overheen gehangen in plaats van inpakken. Na het zingen hebben we het doek weggehaald en kwam de ‘biertaart’ tevoorschijn. Een schot in de roos; er werd gelijk gekeken welke biertjes er tussen zaten. De kinderen wilden dat de kaarsjes ook aan gingen, dat vertrouwden we toch niet zo heel erg met zoveel kaarsjes zo dicht op elkaar. Ook de visite vond het een origineel idee om zoiets te geven.

Als je dus geen idee hebt wat je moet geven als iemand 40 jaar (of een andere leeftijd) wordt; dan is dit zeker een aanrader!

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *