Skip to Content

Beste Nederlandse bloggers

Beste Nederlandse bloggers

Op heel veel verschillende ‘niches’ zijn bloggers actief. De één met meer succes dan de ander. Maar dat bloggers succes kunnen hebben, is duidelijk. Nu is de markt zo links en rechts wel wat overvoerd, misschien. En weet je niet zo goed meer welke blog je nu eens zal gaan bekijken.

Geen paniek, wij zochten de meest populaire voor je op! Welke bloggers zijn in Nederland populair? 

Welke niches zijn populair in Nederland?

Welke niche (of anders gezegd: welk specifiek onderwerp) is in ons land nu populair? Mode, lifestyle, food blogs en reisartikelen doen het heel goed. Maar ook onderwerpen als kinderen, huisdieren en persoonlijke ontwikkeling kunnen op een geïnteresseerd publiek rekenen.

Nu zal veel ook al terugkomen onder de paraplu ‘lifestyle’, want dat is immers vrij breed in te zetten. In deze tijd doen sites het ook heel prima als ze gaan over duurzaamheid en besparen. 

Beauty: Lifebeautystyle.nl

Malu Keizer deelt haar ervaringen al 13 jaar door het geven van reviews, het schrijven van informatieve artikelen en andere persoonlijke verhalen. Niet alleen make-up en andere cosmetica worden hier behandeld, maar ook haar ervaringen met het Keto dieet komen langs en bijvoorbeeld hoe je je haar zou kunnen dragen.

Hier vind je haar site.

Moestuin: Floorsmoestuin.nl

Ben je geïnteresseerd in eten uit eigen tuin? Dan kom je niet om Floor Korte heen. Naast haar inspirerende verhalen via haar site en Instagram, kan je haar ook tegenkomen op TV (ze is de moestuinexpert van Koffietijd) of zie je haar boeken liggen bij de boekhandel. Op Floorsmoestuin.nl kan je natuurlijk alle info lezen. En op YouTube vind je inspirerende video’s. 

Hier vind je haar site.

Kinderen: Mamaliefde.nl

Op Mamaliefde.nl kan je veel artikelen vinden over alles wat met kinderen te maken heeft. Linda van Aken is de site begonnen, maar inmiddels heeft ze hulp van anderen om zo nog meer kennis te kunnen delen. Of je nu op zoek bent naar leuke creatieve ideeën, opvoedtips of kwalitatief goed speelgoed: je vindt het hier. En dat is nog maar een deel van alles wat je hier kunt tegenkomen.

Hier vind je haar site.

Fashion: Nancysfashionstyle.com

Nancy Baten is Nederlandse, maar haar site is Engelstalig. Misschien wel daardoor heeft ze een breed publiek en alles laat zien dat ze gek is op mode. Ze heeft Monthly Series op haar site staan. Ze heeft haar eigen persoonlijke stijl en laat jou er graag kennis mee maken.

Haar site vind je hier.

Lifestyle: Huisvlijt.com

Nicole Orriens is al heel lang op internet te vinden met haar Huisvlijt.com. Iedere dag verschijnen meerdere blogs en je kunt je in laten schrijven zodat je geen enkel blog meer hoeft te missen. Nu is lifestyle een breed begrip en dat is ook terug te zien op haar site. Zowel opvoeden, huishouden, financiën en bijvoorbeeld persoonlijke verhalen komen hier terug.

Haar site vind je hier.

Reizen: Ditisanne.nl

Anne Treur neemt je mee met haar reisblog naar mooie plekjes. Maar ze laat je ook zien welke leuke steden ons land heeft of geeft je fotografie tips. Zin in vakantie? Dan kom je vast op haar site al in de stemming.

Hier vind je haar site.

Wonen: wooninspiratie.com

De plek voor de leukste wooninspiratie, zegt ze zelf. Wie die ‘ze’ is? Dat is Cheryl Jongejan en ze laat je kennis maken met wooninspiratie, styling en inrichting, tuin en planten, huishouden, duurzaam wonen en budget wonen. Tips nodig voor in huis? Kijk dan zeker ook even hier.

Haar site vind je hier.

Persoonlijke ontwikkeling: Sochicken.nl

Eén van mijn eigen favoriete blogs is die van Jelle Hermus. Zijn site heet soChicken. Een site met lekker nuchtere, maar wel doeltreffende ideeën over een bewust leven leiden. Een beetje Hollandse spiritualiteit, zeg maar. Dus ja, wel over mediteren, maar niet op een zweverige manier. Jelle biedt naast zijn inspirerende artikelen ook cursussen en heeft fijne boeken geschreven.

Zijn site vind je hier.

Recepten: Uitpaulineskeuken.nl

Pauline en Annika zijn zussen en zijn de meiden achter de site. Pauline bedenkt de recepten en Annika maakt de foto’s. Ze doen alles samen en ja, dat gaat prima samen. Menigeen heeft de recepten van Pauline al gevonden. Wat eten we vanavond?

Pauline’s recepten vind je hier.

Lekker lachen: De Speld

Of je het nu wel of niet een blog moet noemen of toch meer een krant: De Speld is hilarisch. En dan te bedenken dat er nog altijd mensen zijn die het nieuws soms geloven! En dan met name op social media. Heb je even zin om te lachen en het leven iets minder serieus te nemen? Neem dan zeker even de moeite om De Speld op te zoeken. Nieuws wat zo fake én supergrappig is, dat je gewoon wel moet lachen!

De Speld vind je hier.

Persoonlijke blogs

Natuurlijk zijn er ook blogs die niet echt een onderwerp hebben, maar waarop je nog echt leest zoals de blogs ooit begonnen zijn. Namelijk een inkijkje in iemands (gevoels-)leven. Een digitaal dagboek, die opeens wel door iedereen gelezen mag worden.

Dit soort, ik zou bijna zeggen ‘echte’ blogs bestaan nog wel, maar verschuiven steeds meer richting instagram en tiktok en maken toch wel steeds meer plaats voor mijn gevoel voor de blogs die een verdienmodel hebben en ingaan op bepaalde onderwerpen.

Daarmee kunnen ze wel meteen meer voor jou betekenen. Er is immers meer sprake van informatieoverdracht.

En dan heb je ook nog eens zakelijke sites, die wel opeens een persoonlijke blog op hun site hebben staan! En dat is dan toch weer een soort van knap, dat je je persoonlijke leven ook gewoon durft te delen met je zakelijke markt!

Een voorbeeld hiervan is Lenneke Manschot. Haar blog, te vinden op haar zakelijke site, is een leuke mix van zowel zakelijke tips als persoonlijke belevenissen. Haar blog vind je hier.

Blogs vinden

Vind je het leuk om blogs van anderen te lezen? Kijk dan eens op Bloglovin’. Via dit platform kan je eenvoudig blogs vinden, volgen én je eigen blog laten promoten. Wie weet sta jij dan ook wel een keer in een lijstje met de leukste blogs!

Bloglovin’ is niet alleen voor Nederlandse blogs, dus je kunt ook buitenlandse sites gaan lezen. Even snel een gratis profiel aanmaken en je kunt aan de slag. Het fijne is dat je op onderwerp kunt kiezen, dus krijg je altijd blogs naar voren die jouw voorkeur hebben!

Bloglovin’ vind je hier.

Wil

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Lenneke Lenneke schreef:

    Wat leuk dat je me noemt, Wil! Dank je wel!