Skip to Content

Beenham recept voor tijdens het kerstdiner

Wanneer je aan kerst denkt, denk je waarschijnlijk aan familie, vrienden, lekker eten en gezelligheid. Wat een kerstdiner betreft, is er natuurlijk een keuze uit talloze gerechten. Eén van onze favorieten is beenham.

Het is relatief makkelijk te maken, heerlijk smaakvol én je kunt er veel mensen mee voorzien. Wil jij weten hoe je beenham klaarmaakt voor een gezellig en smaakvol kerstdiner? Lees dan snel verder!

Beenham voor kerstdiner

Beenham is een vleesgerecht dat veel mensen graag eten tijdens het kerstdiner. Het is niet moeilijk om klaar te maken en je kunt het gerecht eenvoudig aanpassen aan het aantal personen dat je gaat verwennen. Beenham kun je kopen in de supermarkt of slagerij, maar je kunt het ook zelf maken.

Wanneer je kiest voor laatstgenoemde optie, kun je het vlees helemaal naar eigen smaak kruiden. Wij geven je hieronder recept voor beenham met mosterd en honing, maar je kunt de kruiden die je gebruikt natuurlijk ook aanpassen naar eigen smaak.

Basisrecept

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner - Kerstliefde.nl

Ingrediënten:

  • 1 beenham (circa 2 kg)
  • 1 pot mosterd (of naar smaak)
  • 1 flesje honing (of naar smaak)
  • Rode peper
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat

Alternatieve honing mosterd rub

  • 4 el mosterd
  • 4 el honing
  • 4 el appelazijn
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen nootmuskaat
  • 1/2 tl gemalen peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Leg de beenham in een ovenschaal.
  3. Bestrijk de beenham met de mosterd.
  4. Giet de honing over de beenham heen.
  5. Strooi de kruiden over de beenham en Husk goed in.
  6. Zet de schaal in de oven en laat de beenham ongeveer 2,5 uur gaar worden.
  7. Let erop dat het vlees niet te gaar wordt, want dan wordt het droog.
  8. Haal de beenham uit de oven en laat hem rusten.
  9. Als je de beenham gaat serveren snijd je hem in plakken.

Nog meer recepten

Beenham honing mosterd

Beenham met licor 43

Beenham in bladerdeeg met sjalot-rodewijnsaus

Beenham met sinaasappel en rozemarijn

Beenham met abrikozenglazuur

Beenham met cranberry compote uit airfryer

Beenham uit de slowcooker met mosterdglazuur

Beenham met krokante zwoerd (van de BBQ)

Meer recepten vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *