Skip to Content

Beef Wellington recept

Het recept voor beef wellington is niet moeilijk. Het klassieke recept van beef wellington wordt gemaakt van rosbief, ontbijtspek, champignons en bladerdeeg die je in de oven moet bakken. Dit gerecht is heerlijk bij een goed glas wijn.

Beef Wellington

Als er een klassieker is in de Engelse keuken, is het wel beef wellington. Dit gerecht, dat oorspronkelijk uit de 19e eeuw stamt, bestaat uit een rollade van rundvlees, gevuld met een pâté van eend of kalfsvlees, en omhuld met bladerdeeg. Het gerecht wordt vervolgens gebakken in de oven, waardoor het bladerdeeg een krokante korst krijgt en het rundvlees gaar wordt.

Recept Beef Wellington

Populaire vleesgerechten voor het kerstdiner - Kerstliefde.nl

Beef wellington is een uitgelezen gerecht om te serveren tijdens een feestelijk diner, bijvoorbeeld tijdens kerst of een andere feestelijke gelegenheid. Het is een tijdrovend gerecht om te maken, maar het resultaat is het zeker waard!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 kg rundvlees (rollade of entrecote)
  • 200 gram bladerdeeg
  • 100 gram foie gras
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stukje knoflook
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel rozemarijn
  • zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd het rundvlees in een roll entrecote, of vraag je slager om dit te doen. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  3. Fruit de ui en wortel in een pan met de boter, en voeg daarna de knoflook toe.
  4. Voeg het rundvlees de pan en leg het op een stuk bakpapier.
  5. Bestrijk het vlees met de Dijon-mosterd.
  6. Vul een spuitzak met foie gras en spuit dit over het vlees.
  7. Bestrooi het vlees met de tijm en rozemarijn.
  8. Rol vlees op in het bladerdeeg en leg het dan in eenschaal.
  9. Bak het gerecht in de oven in ongeveer 45 minuten gaar.
  10. Laat het gerecht rusten voordat je het aansnijdt en serveert.

Varianten Beef Wellington

Voor een variatie op het klassieke recept kun je rosbief gebruiken of een ander stuk vlees, bijvoorbeeld entrecote of bavette. Maar ook alternatieven zoals kip, kalkoen en zelfs gehakt zijn mogelijk. Vervolgens kun je de ontbijtspek vervangen door pancetta of bacon en de champignons door pleurotus of oesterzwammen. Of wat dacht je van een vegetarische of zelfs vegan variant.

Ook qua formaat kan je variëren met in plaats van grote 4-persoons vleesgerechten voor 1 persoons ’taartjes’ of in snackvorm.

Varianten met bereidingswijze

Gevogelte; kip & kalkoen varianten

Varkensvlees

Gehakt vulling

Vegetarische & vegan variant

1-persoons & hapjes varianten

https://nl.pinterest.com/pin/780952391650240822/

Meer recepten vind je hier.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *