10 beauty tips voor gezonde huid en gezicht voor drukke mama’s

Kijk eens om je heen, zie jij ook van die moeders lopen met wallen tot op de knieën? Crocs aan, vale joggingbroeken of die moeder die toch snel in de ochtendjas de kinderen naar school brengt? Lichtelijk uitvergroot natuurlijk, maar je zal ze maar de kost moeten geven: beauty vrouwen die sinds ze moeder zijn geworden de tijd niet meer nemen om goed voor zichzelf te zorgen. 

Of van die moeders die compleet uitgeblust door slapeloze nachten er gewoonweg geen energie meer voor hebben. En uiteindelijk straal je uit hoe je je voelt en andersom. Deze cirkel moet worden doorbroken, ook voor de moeders die amper tijd hebben om een make-upje te smeren of de haren te kammen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Begin de dag met zo weinig mogelijk handelingen. Ligt je kind eindelijk in zijn peuterbed na driftbui nummer ontelbaar en ligt je veeleisende pre-pre-pre-puber eindelijk in zijn of haar hoogslaper? Dan ga jij snel kijken wat je de volgende dag aantrekt.

Leg alles zoveel mogelijk klaar. Kies voor iets wat gewoon netjes en verzorgd is, maar waar jij je wel comfortabel in voelt. En als je dan toch aan het klaarleggen bent, leg dan ook meteen de kleding van de kinderen klaar en bereid zoveel mogelijk de broodtrommeltjes en fruit voor school voor.

Au naturel

Laten we wel wezen, bij make-up geldt: less is more. Je hoeft dus niet een laag op je gezicht te smeren die barst als je lacht. Houd het fris en eenvoudig.

Ook je make-up is prima klaar te zetten voor de volgende dag.

Misschien heb je genoeg aan een dagcrème en wat mascara, maar ook een lichte foundation is prima. Fris je even op, of spring onder de douche.

5 snelle beauty tips


1. Gebruik kokosolie om je huid en haar te verzorgen. Kokosolie is rijk aan vitamine E en antioxidanten, en is dus heel goed voor je huid en haar.

2. Gebruik aloë vera gel om je huid te hydrateren en te kalmeren. Aloë vera gel bevat veel vitamine C en E, en is dus heel goed voor je huid.

3. Gebruik voeden. Avocado bevat veel vitamine E en antioxidants, en is dus heel goed voor je huid.

4. Gebruik honing om je huid te hydrateren en te kalmeren. Honing bevat veel vitamine B6 en C, en is dus heel goed voor je huid.

5. Gebruik koffiedrab om je huid te scrubben. Koffiedrab zijn heel fijne korreltjes om je huidcellen te scrubben, en zorgen ervoor dat je huid zacht en soepel aanvoelt.

Als je haar maar goed zit

Er is niets mis mee om je haar in een nonchalante staart te dragen. Laat het alleen niet zo lijken alsof je haar in geen dagen een kam heeft gezien. Heb je van dat bewerkelijke haar dat je na een nacht slapen echt wel goed moet temmen wil het ergens op lijken? Maak het dan even goed nat.

Om haasten en jengelende en ruziënde kinderen, terwijl jij je klaarmaakt, te voorkomen, is het verstandig om even tien minuten eerder dan je kinderen op te staan.

Zeker als je kinderen vaste slapers zijn en niet zo snel wakker worden, kun jij in die kostbare beauty tien minuten snel douchen, je afdrogen en aankleden en een begin maken met een lichte make-up en het stylen van je haar. Föhn het vluchtig en laat het lekker hangen, of doe het in een losse staart.

Heb je weinig zin om veel aan je haar te doen in de ochtend? Doe voordat je gaat slapen je haar in een vlecht. De volgende ochtend heb je een lichte slag in je (knoopvrije!) haar en je draagt het prima los.

Belangrijkste van alles is dat je deze beauty tips alleen toepast omdat jij jezelf er prettig bij voelt. Vind jij die crocs en joggingbroek geweldig, dan vooral lekker doen en onthaasten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *