Skip to Content

Gevulde paprika bbq recept & gehaktbrood met kip-ananassalade

Gevulde paprika bbq recept & gehaktbrood met kip-ananassalade

AdvertisementGevulde paprika’s vind ik echt superlekker. Vooral de combinatie van het sappige van de paprika nadat hij is gegrild of in de oven is geweest en een vleesvulling of met rijst of iets dergelijks vind ik echt heel lekker.

Voor kinderen is dit echter iets teveel paprika, daarom heb ik voor hen een soort gehaktbrood gemaakt. Weer eens wat anders dan sneetjes stokbrood. Deze gevulde paprika heb ik bereid met de nieuwe Weber Original Kettle 47 cm barbecue.

Receptvulling

Voor deze recepten heb ik eigenlijk dezelfde basisvulling gebruikt. Alleen de afwerking is net wat anders. Voor de vulling heb je het volgende nodig:

 • twee paprika’s
 • 700 gram gehakt
 • gele paprika
 • rode ui
 • rode peper
 • bosui
 • blikje tomatenpuree
 • verse italiaanse kruiden (oregano, rozemarijn, salie en tijm)

Je begint met het snijden van de rode ui en deze even kort fruiten in een pan met olie, daarna voeg je het gehakt toe en de fijn gesneden italiaanse kruiden. Heel kort kan je de paprika en bosui toevoegen. Tot slot voeg je de tomatenpuree toe en dan is de vulling klaar.

Gevulde stokbroodjes

Voor dit gevulde stokbrood gebruik je een baguette die je over de lengte door midden snijdt. Daarna hol je hem uit met een lepel en vult hem met het gehaktmengsel.

Hij hoeft maar echt heel kort op de BBQ, bij voorkeur op de rand om te voorkomen dat de onderkant zwart wordt. Zodra het brood een beetje krokant wordt kan je er nog wat geraspte kaas overheen strooien om het helemaal af te maken.

Pittige gevulde paprika’s

Voor de gevulde paprika’s heb ik nog de klein gesneden rode peper toegevoegd voor iets meer pit en het contrast met de paprika’s. Hiervan snijd je het dakje en verwijder je de zaadlijsten aan de binnenkant.

Daarna kan je ze vullen met het pittige gehaktmengsel. Om te voorkomen dat dit er vanaf valt op de BBQ, kan je het dakje er weer opzetten en vastzetten met een aantal kleine satéprikkers. De paprika’s hebben wel wat langer nodig en moet je even ronddraaien.

De buitenkant wordt nu heerlijk gegrild terwijl de binnenkant heel sappig blijft. Echt een supercombinatie met de pepertjes. Dit gerecht kan wel heel erg goed vullen, dus je hebt niet heel veel meer nodig voor een complete maaltijd.

Recept kip-kerrie-ananas salade

Bij dit heerlijke gerecht hoort natuurlijk een frisse salade. Aangezien de gevulde paprika’s pittig kunnen zijn heb ik gekozen voor een frisse zoete salade op basis van ananas.

Het voordeel van deze combinatie is ook dat je eerst voor deze salade de bbq nodig hebt en de vulling kan voorbereiden in de keuken, en daarna andersom zodat het eten tegelijkertijd klaar is. Het is wel handig als de een bij de BBQ staat en de ander in de keuken.

Voor de kip-ananas-salade heb je nodig;

 • 300 gram kipfilet
 • 1 ananas
 • 1 rode paprika
 • 2 bosuien
 • kerriepoeder
 • zout & peper

Je begint met het op smaak brengen van de kipfilet met olie, kerrie en eventueel zout en peper. Daarna leg je deze samen met de in 4 stukken gesneden paprika op de grill. Zo krijgen de paprika net wat meer smaak en wordt de kipfilet gegaard.

Eventueel kan je er voor kiezen om de ananas in de lengte door te snijden en ook even op de grill te leggen. Zelf heb ik een ananasboor gebruikt en dan is het fijn als hij heel blijft.

Zodra de paprika en kipfilet klaar zijn snijd je alle ingrediënten in kleine stukjes voor in de salade. Eventueel kan je de kip nog een keer bestrooien met wat kerrie.

Daarna meng je het allemaal in een schaal, aangezien de ananas vrij zoet is en vochtig heb je verder geen dressing of andere smaakmakers nodig. Het bosuitje zorgt voor net wat meer smaak aan het geheel. Echt een superlekkere en frisse combinatie is dit.

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Weber

Wat is jouw favoriete recept voor op de BBQ?

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *