Skip to Content

Badkamer inrichten; ideeën en indeling van accessoires tot meubels

Badkamer inrichten; ideeën en indeling van accessoires tot meubels

Eén van de meest favoriete ruimtes in huis. De badkamer. De plek die niet meer enkel is bedoeld om jezelf te wassen. Veel mensen gebruiken het ook als hun eigen wellnessruimte. Of als omkleedruimte en de plek om ongestoord je make-up op te doen.

Heb jij een nieuwe badkamer? Of ga je de badkamer verbouwen? Als dit karwei klaar is, komt het leukste deel. De badkamer inrichten! Hierbij 10 tips voor het inrichten van de badkamer.

Praktische opbergruimte

Eén van de meest favoriete ruimtes in huis. De badkamer. De plek die niet meer enkel is bedoeld om jezelf te wassen. Veel mensen gebruiken het ook als hun eigen wellnessruimte. Of als omkleedruimte en de plek om ongestoord je make-up op te doen.

Hoe groot je badkamer ook is, investeer in opbergruimte. Als je badkamermeubels uit gaat zoeken, loont het om naar een extra wandkastje te kijken. Als je voldoende opbergruimte hebt, blijft ook een kleine badkamer ook netjes. Zo kun je onder de gootsteen je badhanddoeken bewaren.

In de wandkast aan de muur je make-up, verzorgingsproducten en eventuele medicijnen. Het is praktisch als deze afgesloten kunnen worden. De badkamer is een vochtige ruimte.

Verder hebben veel mensen een wasmand in de badkamer staan. Houd je van orde en rust? Koop dan een wasmand voor de bonte was en een wasmand voor de witte was. Het bespaart je uitzoektijd en je kunt zo snel de wasmachine aanzetten.

Planten in de badkamer

Eén van de meest favoriete ruimtes in huis. De badkamer. De plek die niet meer enkel is bedoeld om jezelf te wassen. Veel mensen gebruiken het ook als hun eigen wellnessruimte. Of als omkleedruimte en de plek om ongestoord je make-up op te doen.

De trend van de afgelopen tijd. Planten niet enkel in de woonkamer, maar ook in je badkamer. Groene planten in de badkamer? Ja echt. Het geeft een huiselijk gevoel én planten zijn goed voor je gezondheid. Kijk in het tuincentrum even welke planten geschikt zijn.

Met name planten die tegen warme temperaturen kunnen, zijn een goede match voor de aankleding in de badkamer. Je kunt leuke hangplantjes ophangen bij je badkamermeubel of boven het bad. Of zet een grote kamerplant in een rieten mandje in de hoek.

Douchecabine naar eigen wens

Een douchecabine past in iedere badkamer. Daarbij kun je de douche helemaal naar eigen wens uitkiezen. Een regendouche of juist infraroodstralen. Wil je massagestralen en stoom? Ook dat is bij een douchecabine kopen mogelijk. Douchen is daarnaast functioneel. Je wordt er écht schoon van.

Koop lekkere doucheproducten en zet deze in het wandrekje bij de douche. Zo wordt douchen echt een ontspannend moment en kan je genieten van je eigen mini-spa.

Werk met natuurlijke materialen

Wil je die wellness beleving optimaal uit laten komen in je badkamer? Als je naar sauna’s kijkt, zal het opvallen dat er veel natuurlijke materialen gebruikt worden.

Denk aan een houten krukje, rieten mandjes en heerlijke hamamdoeken voor in de badkamer. Als je veel met aardetinten werkt, geeft dit een natuurlijke sfeer. Kies een badmat die van bamboe is gemaakt. Dit natuurlijke materiaal is antibacterieel en kan goed tegen vocht.

Kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren laten de ruimte groter lijken. Ideaal voor iedere badkamer, hoe groot de ruimte ook is. Dat is ook zo met het gebruiken van grote tegels. Deze geven namelijk een optisch groter effect aan je douche of bad. Kies voor de wanden, vloeren en meubels het liefste voor lichte kleuren.

Houd je erg van felle kleuren of juist van zwart? Koop dan de accessoires in deze kleuren. Van de handdoekjes tot de wc-rolhouder. Het voordeel hiervan? Mocht je over een paar jaar toch een andere kleur willen, dan zijn de accessoires snel vervangbaar.

Gebruik inbouwkasten en planken

Er zijn zowel inbouwkasten als inbouwtoiletrolhouders. Allemaal ruimtebesparend! Ook planken ophangen geeft op een slimme manier extra opbergruimte. Zet hier liever niet teveel flesjes en plankjes op. Dit kan een onrustig effect geven. Je kunt wel mandjes neerzetten en daar de spullen in opbergen.

Kies het liefste voor hangende meubels. Zo kun je de badkamer beter schoon maken en het laat de badkamer groter lijken doordat je minder vloeroppervlakte gebruikt. Slim gebruik maken van de ruimte doe je met een hangend badkamermeubel!

Laat dat daglicht maar binnenkomen

Licht is onmisbaar, voor de sfeer en het ruimtelijke effect. Een groot badkamerraam zal meer daglicht binnen laten. Als je geen raam hebt, is een dakraam of lichtkoepel een extra mogelijkheid.

Daarnaast kan een raam de ventilatie regelen in de badkamer. Dit voorkomt weer, met ondersteuning van een goed afzuigsysteem, zwarte schimmel en andere vochtplekken.

Kies verlichting met zorg

Naast het daglicht kies je ook bij de inrichting voor licht. In het badkamermeubel kan licht verwerkt zitten. Als dit niet zo is, kies dan losse verlichting die de spiegel extra goed belicht. Spotjes in het plafond geven je badkamer een moderne look. Als de gehele badkamer verlicht is, geeft dit ook weer een groter ruimtelijke effect.

Liever geen losse verlichting? Koop dan badkamermeubels waar de verlichting al in zit. Van een spiegel met verlichting tot een compleet badkamermeubel met spotjes. Er is hier keuze voldoende in.

Hang de spiegel op een centrale plaats

De spiegel maakt de badkamer groter. Hang deze op een centrale plaats. Veel mensen hebben een spiegel boven hun badkamermeubel.

Het kan in een kleine ruimte extra handig zijn, om een grote spiegel op de badkamerdeur te hangen. Verder is een grote spiegel fijn om je outfit goed te bekijken én voor het aanbrengen van make-up.

Radiator aan de muur bevestigen

Een radiator maakt de ruimte van je badkamer lekker warm. Het kan ook fijn zijn om je kleding even op te hangen. Zo kun je na je douche jezelf lekker afdrogen en heb je meteen warme kleding bij de hand.

Een hangende radiator bespaart daarnaast ook ruimte. De radiotoren zijn zowel in matte als glanzende kleuren verkrijgbaar. De meest voorkomende kleuren zijn zwart, antraciet, grijs en aluminium.

Welk badkamermeubel is jouw nieuwe favoriet?

Mirjam de Stigter

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *