Skip to Content

Aura’s zien; wat zijn het, welke kleuren, hoe leren herkennen

Aura’s zien; wat zijn het, welke kleuren, hoe leren herkennen

Alles is energie, dat zegt ook de wetenschap. Ook jij dus. Maar je energielichaam is niet gelijk aan het lichaam dat je kunt betasten. Om je feitelijke lichaam heen bevindt zich jouw energielichaam, wat aura wordt genoemd. Veel mensen kunnen een aura niet zien.

Andere mensen kunnen het wel, maar zijn zich hier niet van bewust. Dit kan je wel leren, trouwens. En dan heb je dus mensen die hier wel bewust mee om gaan. Wat is nu precies een aura, wat kan je ermee en wat bedoelen ze nu met aurakleuren?

Een aura voelen, eenvoudig uitgelegd

Ooit is mij op een eenvoudige manier uitgelegd wat een aura is. Nu zal misschien niet iedereen zich hierin kunnen vinden, maar ik denk dat je een eind op weg bent. Wrijf eens met je hand over iemands rug. Dit doe je wel eventjes.

Haal je handen dan van de rug en vervolgens ga je rustig met je handen terug naar die gemasseerde plek. Als het goed is zal je net voordat je de rug raakt een soort warmte voelen. Of iets wat je lijkt tegen te houden. Dát zou je aura zijn. Ja, klopt, het is de warmte-energie die je voelt. Maar goed, dat is toch ook wat je aura is: energie!

Is een aura een spiritueel iets?

Ja en nee. Mensen die zich bezighouden met aura’s zullen inderdaad spiritueel geïnteresseerd zijn. Maar dat neemt niet weg dat we wel allemaal onze eigen energie om ons heen hebben en je dit dus als je energielichaam kunt bestempelen. Niet alleen wij, maar werkelijk alles om ons heen. En dat is geen spirituele zweverigheid, daar is ook de wetenschap ondertussen wel achter: alles is energie!

Wat kan je zien aan een aura?

Alles is energie, dat zegt ook de wetenschap. Ook jij dus. Maar je energielichaam is niet gelijk aan het lichaam dat je kunt betasten. Om je feitelijke lichaam heen bevindt zich jouw energielichaam, wat aura wordt genoemd. Veel mensen kunnen een aura niet zien.

Mensen die een aura zien of een aura lezen, maken hieruit op hoe het met iemand gaat. Een aura laat zich vertalen in kleuren en die kleuren staan vervolgens weer voor bepaalde stemmingen.

Energieën beïnvloeden elkaar

Dat energieën invloed op elkaar hebben, dat zal je waarschijnlijk wel bekend zijn. Dat is dus ook een reden dat mensen ook invloed op elkaars stemming hebben. Jouw energie en mijn energie beïnvloeden elkaar, waardoor mijn zonnige stemming opeens om kan slaan in een vervelend gevoel. Omdat jij een rotdag hebt gehad en jouw energie dus de mijne verandert. Door je hier bewust van te zijn, kan je hierop inspelen. Je kunt jezelf namelijk aanleren om je af te sluiten voor dit soort dingen. Om jouw krachtveld te beschermen dus.

Hoe maak je jouw krachtveld sterker?

Door je levenshouding te veranderen kun je jouw aura sterker laten zijn, waardoor je minder beïnvloedbaar bent door andere energievelden. In andere woorden kun je het uiteraard ook gewoon vertalen als ‘als jij sterker in je schoenen staat ben je minder vatbaar voor de buien van de ander’. Het klinkt anders, maar is exact hetzelfde… Dit kun je doen door bijvoorbeeld:

 • Meditatie
 • Positief denken
 • Vertrouwen hebben in het leven
 • Bewust bij jezelf blijven en stemmingen van de ander bij de ander laten
 • Auraoefeningen doen

De kleuren van de aura

Alles is energie, dat zegt ook de wetenschap. Ook jij dus. Maar je energielichaam is niet gelijk aan het lichaam dat je kunt betasten. Om je feitelijke lichaam heen bevindt zich jouw energielichaam, wat aura wordt genoemd. Veel mensen kunnen een aura niet zien.

Aurakleuren vertellen dus iets over jouw gezondheid. Ze laten veel zien van hoe jij je voelt, zowel lichamelijk als geestelijk. Eigenlijk is er eerst nog een vierdeling te maken:

 • Het fysieke lichaam
 • Het etherische lichaam (staat voor levenskracht en groei)
 • Het astrale lichaam (staat voor gevoelens, voorkeuren en afkeuren)
 • Het geestelijke lichaam (staat voor je zelfbewustzijn)

De kleuren van de aura zijn niet heel specifiek een paar kleuren. En zeker niet 1 kleur. Ze geven duidelijk aan hoe bijvoorbeeld je emoties zijn of hoe je lichaam op dit moment functioneert. De kleuren kunnen hierbij heel donker maar ook juist heel licht en zelfs transparant zijn.

Wat kan je doen/laten doen met je aura?

Allereerst zal een aura nooit hetzelfde blijven. Jij verandert immers continu in je gemoedstoestand en hoe bijvoorbeeld je lichaam zich voelt. Dus ook de kleuren in je aura zullen hiermee veranderen! Er worden meerdere manieren aangeboden om met je aura aan de slag te gaan met behulp van anderen.

Aura reading

Je kunt ervoor kiezen om je aura te laten lezen door iemand die hierin gespecialiseerd is. Dit zou je kunnen helpen om bepaalde problemen te leren kennen en hier iets aan te gaan doen. Dit noem je ook wel een aura reading.

Aura foto

Daarnaast zijn er manieren van foto’s maken waarbij iemands aura te zien is! Dit klinkt wel heel futuristisch misschien…maar zo kan iedereen wel een beetje zien hoe een aura er nu uitziet. Hoewel deze niet alles schijnt te laten zien. Het levert sowieso mooie plaatjes op. Bij deze vorm van fotografie worden de kleuren door een computerprogramma geprojecteerd. Het apparaat meet iets in je hand en legt dat vast door middel van een kleur.

Aura healing

Een aura healing of een aura/chakra healing kan je helpen om je aura sterker te laten worden.

Waardoor kan een aura zwak zijn?

Een zogenaamde zwakke aura kan door veel oorzaken ontstaan, waarvan de meeste wel voor de hand liggen. Eigenlijk kan iedere negatieve situatie hiervoor zorgen, zoals:

 • Een trauma opgelopen hebben door een gebeurtenis
 • Een zwaar ongeval
 • Ziekte
 • Burn-out of depressie
 • Verslaving
 • Maar ook negatieve gedachten

Daarnaast wordt er eveneens gezegd dat de elektromagnetische straling zorgt voor een zwakker aura en bepaalde medicatie. Ben je allergisch voor een bepaald soort voedsel? Ook het eten van dat voedsel zorgt voor een zwakker aura.

Meer lezen of zien

Er valt natuurlijk nog veel en veel meer te vertellen over aura’s. Een boek wat hierbij interessant is, is ‘licht op de aura’ van Barbera Ann Brennan. Dit boek vind je hier. Wil je leren om aura’s te zien? Kijk dan eens naar het filmpje over aura lezen op YouTube.

Lees ook

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *