Skip to Content

15 Apps met bijbelstudie uitleg, tekst van de dag overdenking of Christelijke meditatie mindfulness

15 Apps met bijbelstudie uitleg, tekst van de dag overdenking of Christelijke meditatie mindfulness

Bijna iedereen maakt wel gebruik van de smartphone. Met allerlei fijne apps die ons dagelijks leven een stuk gemakkelijker maken. Je hoort wel eens dat dit, de schermtijd, ten koste kan gaan van de ‘stille tijd’. Oftewel: de tijd die je gebruikt om in de Bijbel te lezen, te bidden en rust te vinden bij God.

Je oplaadtijd om kracht te vragen voor de dag die voor je ligt of te danken voor wat je geraakt heeft. Er zijn de laatste jaren steeds meer christelijke apps verschenen die je een steuntje in de rug bieden voor stille tijd of verdieping van je geloof. In dit artikel een overzicht van 15 fijne christelijke apps.

Prayers to Share

Schrijf jij je gebeden al op in een gebedenboekje? Via deze christelijke app, kun je ze opschrijven en bijhouden. Daarnaast zit er een functie in de app om te volgen of je gebed verhoord is. Het stimuleert om samen te bidden en voor elkaar te bidden. Ook kun je (anoniem) om gebed vragen bij medebidders. Wonderlijk om later eens terug te lezen hoe God ons hoort. Deze app is gratis voor Android.

Meer informatie vind je hier.

YouVersion

Hoe fijn is dat: een reclamevrije Bijbel-app! Met heel veel keuze uit vertalingen, je kunt ze ook met elkaar vergelijken in deze christelijke app. Tevens kun je een leesplan erbij kiezen, zo staat er iedere dag een Bijbelgedeelte klaar.

Een steuntje in de rug om uit de Bijbel te blijven lezen en ervan te leren. Ook fijn om samen met je partner of vrienden hieraan deel te nemen. De app is gratis voor iPhone, iPad, Android en Windowns Phone.

Meer informatie vind je hier.

Eerst dit!

Op zoek naar een Bijbelse podcast die iedere werkdag beschikbaar is? Dan is de app ‘Eerst dit!’ absoluut een aanrader.

Elke werkdag (ma – vrij vanaf 6.00 uur ’s ochtends) staat er een podcast voor je klaar waarin je in 7 minuten geïnspireerd wordt door een Bijbeltekst en een overdenking. Zo helpt het om ook in een druk leven toch bezig te zijn met het zoeken naar het koninkrijk van God. Daarnaast stimuleert het je in het groeien van je geloof.

Meer informatie vind je hier.

Dagelijks Woord

Iedere morgen starten met een nieuwe Bijbeltekst.. dat is wat de christelijke app van Dagelijks Woord allereerst biedt. Je kunt kiezen voor de Bijbelvertaling die je prettig vindt, de tijd en de dag waarop je deze tekst wilt ontvangen. Ook kun je een tekst delen via bijvoorbeeld Whatsapp of andere sociale media. De Dagelijks Woord app is gratis voor iPhone, iPad en Android.

Meer informatie vind je hier.

Bible Quiz 3D

Volg je een Bijbelkring of wil je alleen of samen je Bijbelkennis testen? Dan is deze app geschikt! De Bible Quiz 3D heeft vragen over zowel het Oude als het Nieuwe Testament. Ook een aanrader om een vergadering op het werk op een originele manier te beginnen. De Bible Quiz 3D is gratis voor iPhone, iPad en Android.

Meer informatie vind je hier.

Blue Letter Bible

Een Engelse app met veel functies, dat is de Blue Letter Bible. Daarnaast heeft deze studiebijbel wel meer dan 30 (offline) vertalingen. Handige app als je meer wilt weten over een Bijbeltekst! Deze app is gratis in gebruik.

Meer informatie vind je hier.

Kinderbijbel

Ken je de Bijbel voor kleintjes? Deze app biedt diverse interactieve Bijbelverhalen. Laat je kind op de figuren klikken, hoor de geluiden en luister naar het Bijbelverhaal. Je kunt ook zelf Bijbelverhalen zelf inspreken en het dus voorlezen aan je kind. Deze app is voor ieder apparaat geschikt.

Meer informatie vind je hier.

Bijbelvragen

Moeilijke vragen kunnen we soms hebben, denk bijvoorbeeld over abortus en over de evolutietheorie. De app ‘Bijbelvragen’ heeft meer dan 500 vragen. De vragen zijn verdeeld op onderwerp en Bijbels onderbouwd. Je kunt de app in de Playstore vinden.

Meer informatie vind je hier.

Bidden onderweg, Bijbelse meditatie

Op zoek naar een Bijbelse mediatie app? ‘Bidden onderweg’ geeft 6x per week een Bijbelse meditatie. Iedere meditatie duurt 10-13 minuten.

Een mooi moment om ’s ochtends je dag mee te beginnen, te luisteren tijdens het wandelen of ’s avonds voor het slapen gaan. De meditatie is opgebouwd uit een mix van reflectievragen, muziek en een Bijbellezing. Op iOs – Android te installeren. Deze Bijbelse meditatie app ziet er zo uit de App store.

Meer informatie vind je hier.

Christelijke muziek app

Deze app biedt christelijke liederen in verschillende genres. Van gospel tot koorzang, je kunt zelf de nummers selecteren.

Meer informatie vind je hier.

Christelijke app voor meditatie: Whispers from God

Deze meditatie-app biedt dagelijks bemoedigende meditaties. Je kunt zelf kiezen welke achtergrond qua landschap je prettig vindt. Het doel van deze app is dat je kalmeert en tot rust komt in Gods aanwezigheid. Er zijn diverse onderwerpen die daarnaast vrij gekozen kunnen worden.

Bijvoorbeeld:

  • Vreugde vinden
  • Relatie – uitdagingen
  • Ouderschap
  • Zonde overwinnen
  • Het overwinnen van depressie
  • Vergeven

Meer informatie vind je hier.

Mooiste Bijbelcitaten app

Deze app biedt 40 prachtige Bijbelcitaten in verschillende talen aan. Een fijne app als je Bijbelteksten wilt memoriseren. Ook is het eenvoudig om een mooie Bijbeltekst te delen met anderen, om zo te bemoedigen of je vreugde te delen.

Meer informatie vind je hier.

Digitaal tekstboekje van Opwekking

Handig als je in de kring van de kerk of met vrienden een opwekkinglied wilt zingen en de tekst niet helemaal uit je hoofd weet. Hiervoor is deze app. Een beperkt aantal opwekkingsliederen is qua tekst gratis te downloaden, voor een klein bedrag kun je de rest downloaden. Ook Live@Opwekking en Opwekking Kids hebben teksten in deze app.

Meer informatie vind je hier.

Groot Nieuws Radio app

Luister je wel eens naar Groot Nieuws radio? Het positieve en opbouwende christelijke radiostation? Mis niets meer van de uitzendingen en luister mee via de app op je smartphone. Via deze app kun je de uitzending streamen.

Tip: de uitzending ‘Wens’ geeft de mogelijkheid om een lied voor iemand aan te vragen met korte boodschap. Deze wordt dan in de uitzending afgespeeld en voorgelezen.

Meer informatie vind je hier.

Christelijke beltoon app

Wil je eens wat anders dan de standaardbeltoon op je smartphone? Deze app biedt 45 christelijke beltonen. Je kunt ook voor ieder contact in je telefoon een eigen toon kiezen, zodat je weet wie er belt. Zonder dat je op je scherm hoeft te kijken hiervoor.

Meer informatie vind je hier.

Mirjam de Stigter

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *