Skip to Content

Afslankbehandeling ervaringen; van bindweefselmassage, body wrap en lipocavitatie of cryolipolyse apparaat

Afslankbehandeling ervaringen; van bindweefselmassage, body wrap en lipocavitatie of cryolipolyse apparaat

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het lukt me niet om die laatste 5 (of liever nog 8) kilo’s van voor de zwangerschap kwijt te raken. Ruim anderhalf jaar na de geboorte. En daar baal ik van. Het maakt me onzeker en zelfs mijn humeur doet mee. Ondanks sporten en een strikt dieet blijft dat.

Een alternatief is om een afslankbehandeling te ondergaan. Research leverde me op dat er tal van afslankbehandelingen zijn om ongewenste gewichtstoename tegen te gaan! Van elektrostimulatie tot bodywrap. Wat houdt iedere afslankbehandeling precies in? En hoeveel kost een behandeling? Ga mee op reis door de afslankbehandelingen.

Elektrostimulatie

De eerste die we uitlichten is die van elektrostimulatie. Deze afslankbehandeling maakt gebruik van een techniek die spieren laten samentrekken. Ik heb er zelf één ondergaan. Ik wilde wel weten waar ik over schreef. 😉

Eerst werden mijn omtrekmaten gemeten. Borsten, billen en bovenbenen. De maten werden op een formulier opgeschreven. Daarna werden pads op zones zoals mijn bovenbenen en buik geplakt. Deze pads werken door middel van een ultrasoundtriling. De medewerkster kan deze trilling harder en zachter zetten. De ultrasoundtrilling zorgt dat vetcellen leeglopen en je lichaam voert dit zelf af. Klinkt geweldig toch? Je spieren krijgen daarnaast elektrostimulatie. Toen het apparaat goed stond vond ik de zone van mijn buik en bovenbenen gevoelig. Na ruim 20 minuten was er 1 cm omtrek minder.

Het is een fijne methode om spieren op te bouwen of je buik weer strakker te krijgen. Sporters maken ook gebruik van elektrostimulatie. Om spiergroepen te verstevigen of bij een blessure. De spierengroep kan dan niet getraind worden en dit doet elektrostimulatie dan.

Je kunt elektrostimulatie beter niet gebruiken als je een pacemaker hebt. Ook voor zwangere vrouwen wordt deze behandeling afgeraden. Elektrostimulatie zou ook helpend zijn bij (zware) menstruatieklachten.

Je kunt deze behandeling zowel thuis als bij een salon doen. Als je thuis een apparaat zoekt, kun je eens kijken naar deze https://www.bol.com/nl/nl/p/dr-ho-circulation-promoter-elektrostimulatie-apparaat/9200000094082834/?bltgh=jtaQ-8wRvIFk8W6DrLNH6g.2_18.19.ProductTitle van dr. Ho. Last van vermoeide voeten en benen? Door de elektrische stimulans worden de spiergroepen in je benen en voeten gestimuleerd. Hierdoor zijn zware en vermoeide voeten een stuk minder. Ook kun je ervoor kiezen om een specifiek lichaamsdeel te behandelen met de pads. Sluit af met één van de massageopties op het apparaat.

Cryolipolyse

Cryolipolyse heb ik niet zelf geprobeerd. Wel zag ik een filmpje van Chantal Janzen (te zien via deze link https://www.youtube.com/watch?v=ivg6v-xZulk&list=RDCMUCsxN7SNQEtjWBqehhu07Mgg&start_radio=1&rv=ivg6v-xZulk&t=3 ) waarbij ze de cryosauna ingaat.
Chantal gaat in dit filmpje in een douchecabine staan. Door middel van koude stoom, die kan oplopen tussen de -120 en -160 wordt plaatselijk vet verdoofd. En dat is ook meteen wat cryolipolyse inhoudt. Deze afslankbehandeling bevriest plaatselijk vet. Veel behandelingen markeren met een stift de zones waar de applicator het lichaam moet behandelen. Je lichaamshuid wordt op dat deel vacuüm gezogen en daarna wordt de huid gekoeld.

Meestal duurt een behandeling zo’n 35 tot 45 minuten. Na het afkoelen wordt je huid nog 2 minuten gemasseerd. Dit om de doorbloeding te bevorderen. Het voordeel van deze behandeling is dat vetcellen afsterven. Ze keren niet terug. Je moet wel een bikkel zijn, als je dezelfde als Chantal doet. Het is best koud en niet iedereen kan er tegen. Een gemiddelde CoolSculptingbehandeling kost €400.

Lipocavitatie

Weleens gehoord van de afslankmethode lipocavitatie? De afslankbehandeling werkt met geluidsgolven. Voor een ieder die liever geen elektrostimulans heeft, kan dit een mooi alternatief zijn. Gelokaliseerd vet zal door geluidsgolven verminderd worden.
Als eerste brengt de huid of schoonheidsspecialiste huidgel op de huid aan. Daarna wordt het apparaat op de huid gezet. De geluidsgolven maken kleine belletjes in de vetcellen. Je lichaam breekt dit zelf aan. Zo plas je een deel uit, de rest wordt via je lever en de lymfevaten afgebroken.

Meestal duurt een behandeling een half uurtje. Je kunt ervoor kiezen om meerdere sessies of één sessie te boeken. Het is mede afhankelijk van je eigen tevredenheid en de dikte van de vetlaag hoeveel sessies er nodig zijn.

Deze plekken zijn het meest geschikt voor lipocavitatie:

  • Zadeltassen
  • Boven en achterkant armen
  • Binnenkant dijen
  • Buitenkant benen
  • Buikrol onder of boven de navel
  • Je kunt een sessie boeken voor rond de €60 á €70 euro bij de meeste huidinstituten.

Lees ook: Ervaringen: hoe ik 30 kilo afviel in één jaar tijd

Anti-cellulitemassage

Putjes in je benen, een sinaasappelhuid.. allemaal benamingen voor cellulitis. Vrouwen hebben er meer last van dan mannen en dat komt door de vetopbouw in ons lichaam. Overigens is cellulitis voor een groot deel erfelijk bepaald! Verder kan een onvoldoende functionaliteit van de bloedvaten of een vochtophoping ook voor meer cellulitis zorgen.

Je kunt een anti-cellulitemassage zowel in een salon als thuis doen. In een salon krijg je meestal een pak aan. Dit lijkt op een grote witte panty. Je bh en ondergoed mag je aanhouden. De medewerkster gaat met een apparaat over de lichaamszones met cellulitis heen. Over het algemeen is het voelbaar maar niet heel pijnlijk. Als je veel last hebt van cellulitis kan het wel als gevoeliger ervaren worden. Met een anti-cellulitemassage worden gif en vochtophopingen afgevoerd. Daarnaast helpt hem om onderhuidse huidverklevingen op te heffen.

Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage biedt diverse voordelen. Zo helpt het je spieren effectiever te bewegen, bevordert het de doorbloeding en voert het afvalstoffen af. Je kunt het vergelijken met een detox. Een bindweefselmassage is stevig. Deze massage laat je huid er jonger uitzien.
Deze massage is erop gericht om de spanning in de huid op te heffen. Je kunt bindweefsel vinden tussen de spier en de huid. Doordat de bloedsomloop bevorderd wordt, val je af van een bindweefselmassage. Denk aan de spijsvertering of de afvoer van afvalstoffen. Ook de afvoer van vocht wordt door een bindweefselmassage een flink handje geholpen.

Reken op een behandeling waarbij je even moet doorbijten. Maar wel eentje die je naast afvallen een mooie glow op je gezicht geeft.

Bodywrap

Een bodywrap is ook een effectieve afvalbehandeling. Met de bodywrap wordt het afvalproces van het lichaam gestimuleerd. Een wrap kan uit verschillende ingrediënten bestaan. De ingrediënten zorgen ervoor dat de gifstoffen die in de vetcellen zitten afgebroken worden.
Deze behandeling lijkt me wel wat. 😉 Je krijgt een lichaamswrap en mag dan twee uur lang blijven liggen.

Voor een nog beter resultaat wordt aangeraden om de compressietherapie in die twee uur toe te passen. Deze therapie richt zich op het bewerken van drukpunten in je lichaam, waardoor je nog meer gifstoffen afvoert. Na deze twee uur wordt de wrap verwijderd. Er wordt geadviseerd om niet meteen onder de douche te stappen thuis. Dit om zo de werkzame ingrediënten optimaal hun werk te laten doen.

Je kan ook zelf een bodywrap aanbrengen thuis, hier vind je materialen die je daarvoor nodig hebt.

Heb jij wel eens één van deze afslankmethoden geprobeerd? En met welke heb jij goede ervaring?

Mirjam de Stigter

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *