Skip to Content

Afscheidscadeau collega’s

Afscheidscadeau collega’s

Als een collega afscheid neemt, dan wil je natuurlijk hem of haar bedanken. Dit doe je niet alleen met woorden, maar uiteraard ook met een leuk cadeau. Wat zou je je vertrekkende collega als afscheidscadeau kunnen geven?

Mooie cadeaus

Willen jullie echt met het hele team iets geven, dan zal je al snel uitkomen op een groter cadeau. Het mooiste is als je dan ook een beetje weet wat de ander dan zou willen krijgen. Wat doet hij of zij graag? Fijn als je dat al weet, zodat je er niet naar hoeft te vragen. Anders is de verrassing al een beetje minder, natuurlijk.

Om een paar voorbeelden te geven:

  • De collega gaat graag naar een wellness centrum of een weekendje weg: geef hier bonnen voor.
  • De collega is zwanger: natuurlijk is een cadeau wat met baby’s te maken heeft dan heel leuk. Geldt trouwens ook voor een papa-to-be die vertrekt.
  • Net verhuisd of een verhuizing in het verschiet? Geef iets voor het nieuwe huis.
  • Hij of zij houdt van uit eten gaan: natuurlijk is een bon dan ook weer heel fijn. 
  • Houdt van tuinieren? Doe er iets mee!
  • Houdt van lezen? Idem dito

En zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Maar door iets te geven wat echt bij hem of haar of de huidige situatie past, zorgt ervoor dat het cadeau nog leuker gevonden zal worden.

Grappig, persoonlijk of waardevol?

Een afscheidscadeau voor je vertrekkende collega kan je trouwens op meerdere manieren benaderen. Kies je voor een leuk geschenkje wat vooral grappig bedoeld is? Dat is vooral leuk als je zelf iets geven wil.

Of uiteraard zou dat ook kunnen als teamcadeautje als een extraatje bij een groter cadeau. Gaat er een heel gewaardeerd collega weg die je graag meer wil geven dan alleen een grappig iets, dan is vooral een persoonlijk (of waardevoller) cadeau toepasselijk. We geven je hier enkele voorbeelden van leuke geschenken.

Tegeltjeswijsheid

Een tegeltje met een leuke spreuk is altijd leuk om te geven. Maar welke tekst ga je daar dan opzetten? Houden jullie wel van een beetje humor, dan ga je uiteraard voor een grappige tekst. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tekst als: ‘Succes met betere collega’s vinden dan wij’. 

Deze vind je hier.

Een mok met tekst

Een andere leuke optie is een mok met een toepasselijke tekst erop. Hierin kan je uiteraard eindeloos variëren. Want een mok laten bedrukken kan je tegenwoordig zo ongeveer overal. Maar er zijn zeker ook leuke mokken te vinden, die al een grappige tekst hebben die bedoeld is voor een vertrekkende collega. Zoals: ‘Cactus, kak dus dat je weggaat’ en waarbij er een huilende cactus te zien is. 

Deze vind je hier.

Thee chocolade cadeau

Een heel lief cadeau door de tekst, is dit thee chocolade cadeau. Het setje bestaat uit een zakje thee, 4 chocolaatjes en een lepel honing. Op het kraft zakje staat de tekst:

‘Het is geen doei of dag, maar tot ziens met een glimlach. Bedankt voor alles’.  Leuk voor een collega die met pensioen gaat of die gewoon een andere baan heeft gevonden. 

Deze vind je hier.

Theedoos met tekst

Houdt de persoon in kwestie van thee? Een leuk theedoosje met een tekst erop is dan toch helemaal top! Bij dit theedoosje staat er “De allerleukste collega (naam) bedankt (naam)” en op de zijkant staat: “Er is altijd tijd voor thee”. De namen geef je dus zelf door. Het doosje is 15x9x7,5 cm en bevat 10 theezakjes in 2 smaken (namelijk groene en Engelse thee).

Deze vind je hier.

Met pensioen

Er zijn meerdere items te koop die wel een hele leuke spreuk dragen voor iemand die met pensioen gaat. Zo is er een tegeltje die deze tekst erop bedrukt heeft: ‘Met pensioen gaan is een hele eer, maar let op: je hebt nooit vakantie meer!’.  

Deze vind je hier.

Invulboek

Je kent vast de vriendschapsboekjes wel van de kinderen op de basisschool. Eigenlijk zou je dit cadeau hiermee kunnen vergelijken. Het Afscheid Collega boek van Gold Arts Books is geschikt om door 32 personen ingevuld te worden. Per persoon vul je dan 1 kantje met vragen in.

Natuurlijk zal niet iedere collega even veel te maken hebben gehad met de persoon en er zijn dan ook drie verschillende pagina’s met vragen, zodat je altijd kunt kiezen welke vragen jou het beste bevallen. De tweede pagina is dan blanco en biedt ruimte voor een eigen invulling.

Dit is uiteraard een heel persoonlijk cadeau omdat je allemaal je eigen wens voor je ex-collega kunt invullen én hij of zij jullie zal blijven herinneren door jullie antwoorden in het boek!

Deze vind je hier.

Dit boekje is trouwens in meerdere variaties te koop. Voor een vrouw is het boekje met een bloemenkaft misschien wel heel mooi!

Deze vind je hier.

Of met recepten

Je zou ook kunnen kiezen voor een boekje waarin jullie je favoriete recept vermelden! Ben je werkzaam in een horeca-aangelegenheid, bijvoorbeeld, of iets anders wat met eten te maken heeft, dan is het heel toepasselijk. Maar ook als je weet dat de ontvanger van koken houdt, is dit een heel leuk cadeau!

Deze vind je hier.

Een doosje met mooie momenten

Tja, misschien is dit nog wel veel mooier, want nu leg je mooie herinneringen vast die jij met die collega hebt gedeeld. Honderd kaartjes zitten in het doosje. Die kan je gebruiken om voor jezelf mooie momenten vast te leggen tijdens een bepaalde periode of die te maken hebben met een bepaald persoon. Maar dit is natuurlijk ook prima te gebruiken om allemaal je mooie momenten met die collega te kunnen vastleggen. Zo krijgt de collega een doosje waar hij vast regelmatig naar zal kijken om zo die mooie momenten niet te vergeten. Dat dit een cadeau vol emotie kan zijn…dat is duidelijk. En er is op deze manier ruimte voor zowel mooie, grappige als ontroerende herinneringen. Een waardevol doosje, dat is zeker! Het doosje is in 2 uitvoeringen beschikbaar.

Deze vind je hier.

Deze vind je hier.

Muismat met foto

Een collega die veel achter zijn computer zit? Dan is een muismat een leuk idee. De foto zou dan een afbeelding kunnen zijn van jullie als team. Of van zijn oude werkplek met een grappige opmerking erbij. Of misschien heb je nog wel een veel leuker idee?

Deze vind je hier.

Wil
Laatste berichten van Wil (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *