Skip to Content

Afknappers bij mannen en vrouwen na eerste date of tijdens relatie

Afknappers bij mannen en vrouwen na eerste date of tijdens relatie

Een eerste date is spannend. . Je wilt natuurlijk een goede indruk maken, maar soms is het makkelijker gezegd dan gedaan. Het is een kans om iemand beter te leren kennen en te voelen of er een klik is. Toch kan een eerste date ook snel fout gaan. Er zijn een aantal dingen waar mannen en vrouwen echt op afknappen na een eerste date en je dus het beste kan vermijden.

Te veel praten

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je bent zenuwachtig en praat te veel. Je wilt alles weten over de ander en vertelt daarnaast ook nog eens heel veel over jezelf. Dit is natuurlijk niet erg, maar het kan wel overweldigend voor de ander te zijn waardoor hij afknapt. Probeer je dus wat te beheersen en vraag ook af en toe wat de ander vindt of denkt.

Geen oogcontact

Oogcontact is heel belangrijk tijdens een date. Het geeft aan dat je geïnteresseerd bent en laat zien dat je aandacht bij de ander is. Als je geen oogcontact maakt, kan het lijken of je niet geïnteresseerd bent of dat je iets verbergt. Natuurlijk hoef je ook niet constant elkaar in de ogen te kijken, teveel oogcontact kan ook als onprettig ervaren worden.

Te veel drinken

Alcohol kan helpen om je wat meer te ontspannen, maar drink met mate en vooral niet te veel. Je wilt niet dat de ander denkt dat je jezelf moet inschenken om je zenuwen te bedwingen. Bovendien is het belangrijk om een goede conversatie te kunnen voeren en dat lukt niet als je dronken bent. Kies eventueel voor een alcohol vrij wijntje of biertje als je toch wat wil drinken en wilt komen dat de ander afknapt.

Op je telefoon kijken

Telefoons zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven, maar tijdens een date is het belangrijk om je telefoon weg te stoppen en het geluid uit te schakelen. Het is heel onbeleefd om tijdens een date op je telefoon te kijken en laat zien dat je geïnteresseerd bent in iets anders dan de persoon tegenover je.

Te veel praten over exen

Praten over je ex is nooit een goed idee, maar tijdens een eerste date is het helemaal af te raden. Het kan de ander het idee geven dat je niet over je ex heen bent en dat je nog steeds verliefd op die persoon bent. Niemand wil graag het gevoel hebben een rebound te zijn.

Te veel klagen

Niemand houdt ervan om naar iemand te luisteren die de hele tijd klaagt. Probeer dus wat positiever te zijn tijdens een date en vertel ook wat leuke dingen.

Gek doen

Soms kan het lijken alsof je gek moet doen om de aandacht te krijgen of om interessant te zijn. En sommige mensen zullen hun zenuwen willen verbergen door grappig te willen zijn, en daardoor juist misplaatste grappen te maken. Dit is echter niet het geval. Wees gewoon jezelf en vertel wat je leuk vindt of wat je bezig houdt.

Teveel of te weinig vragen stellen

Vragen stellen is heel belangrijk tijdens een date. Zo leer je elkaar beter kennen. Als je geen vragen stelt, lijkt het alsof je niet geïnteresseerd bent of dat je niet weet wat je moet zeggen.

En ook het tegenovergestelde kan niet altijd gewaardeerd worden. Stel niet teveel vragen achter elkaar. Het is ook fijn om de ander de ruimte te geven om vragen te stellen en iets over jezelf te vertellen. Zo leert de ander ook wat over jou en kan er een beter beeld gevormd worden.

Te persoonlijk worden

Een date is een kans om beter te leren kennen, maar je hoeft niet alles te vertellen. Soms zijn er bepaalde dingen die beter niet meteen worden besproken. Wacht hier dus mee tot je elkaar beter kent.

Seks verwachten is grootste afknapper

Tijdens een eerste date wil je vooral elkaar leren kennen, wie weet wat er dan later nog mogelijk is. Verwacht dus niet gelijk na een eerste date dat je met de ander mee naar huis gaat, of andersom. Als de date positief is verlopen kan je afscheid nemen met een zoen, maar houdt het dan ook daarbij. Tenzij de ander heel nadrukkelijk kenbaar maakt daar wel voor open te staan.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *