Skip to Content

50 jaar verjaardag feest; ideeën & activiteiten om te vieren voor vrouwen en mannen

50 jaar verjaardag feest; ideeën & activiteiten om te vieren voor vrouwen en mannen

En dan word je vijftig… Een mijlpaal, dat is zeker waar en dus een feestje waard. Wat kan je allemaal doen om dit heuglijke feit te vieren? En wordt jouw partner of misschien één van je ouders 50 jaar? Uiteraard kan je dan ook een verrassingsfeestje organiseren! En vergeet natuurlijk een mooie Sara of Abraham voor het huis niet!

Abraham of Sara pop voor het huis

En dan word je vijftig… Een mijlpaal, dat is zeker waar en dus een feestje waard. Wat kan je allemaal doen om dit heuglijke feit te vieren? En wordt jouw partner of misschien één van je ouders 50 jaar? Uiteraard kan je dan ook een verrassingsfeestje organiseren! En vergeet natuurlijk een mooie Sara of Abraham voor het huis niet!

Om maar met het laatste te beginnen: als iemand 50 wordt zeg je dat hij weet waar Abraham de mosterd haalt. En ach, die Abraham zetten we dan maar gewoon voor het huis neer. Of bij een vrouw kiezen we voor Sara. Eigenlijk toch wel het meest traditionele wat je doen kunt bij een vijftigjarige.

Nu kan je zo’n pop ontzettend leuk zelf maken. Uiteraard probeer je er dan iets persoonlijks van te maken. De pop beeldt bijvoorbeeld een hobby uit van de jarige.

Of je zet hem ergens zo neer dat hij precies doet wat de persoon in kwestie graag doet. Wij hebben voor mijn echtgenoot een pop achter een oude computer aan de weg gezet…

Ben je niet zo van de knutsel, dan kan je doen wat mijn man voor mij in petto had: een idioot grote opblaaspop huren. Misschien minder persoonlijk, maar het viel wel vreselijk op! Deze kan je o.a. hier huren.

Een ander grappig idee is om iemand te verkleden en deze natuurlijk een Sara-masker op te zetten (of Abraham uiteraard).

Laat deze persoon onherkenbaar plaats nemen op bijvoorbeeld het tuinbankje voor het huis. En dan mag de jarige eerst raden wie er dan zit…

Lees ook: DIY: Schijt aan je leeftijd taart maken

Verjaardagsdecoratie

Wil je de verjaardag wat intiemer houden? Natuurlijk kun je de woonkamer, slaapkamer of feestzaal ook versieren. Natuurlijk doe je dat met allerlei attributen die er te koop zijn voor vijftigjarigen! Denk aan ballonnen, slingers, tafelkleed, servetten, papieren servies etc. Er zijn ook speciale feestpakketten te koop zodat je in 1x klaar bent.

Je vindt dit hier.

Verrassingsfeestje voor als je ouders 50 jaar worden

En dan word je vijftig… Een mijlpaal, dat is zeker waar en dus een feestje waard. Wat kan je allemaal doen om dit heuglijke feit te vieren? En wordt jouw partner of misschien één van je ouders 50 jaar? Uiteraard kan je dan ook een verrassingsfeestje organiseren! En vergeet natuurlijk een mooie Sara of Abraham voor het huis niet!

Er zijn families en vriendengroepen die gewend zijn om een vijftigjarige te ‘verwennen’ met een feestje. Nu is dat niet echt een verrassing dus. Maar vanzelfsprekend houd je gewoon wel voor je wát je dan gaat doen bij het feestje.

Over het algemeen zal het dan om een leuk uitje gaan. Bedenk wat de jarige erg leuk vindt, want het moet vooral zijn of haar feestje zijn. Hierin zijn de mogelijkheden uiteraard talloos, maar om een paar suggesties te geven:

 • High Tea met het vriendinnenclubje
 • Rondvaart met lekker eten (tijdens het tochtje of erna)
 • Sportief uitje naar de sneeuwbaan, met een gezellige après ski
 • Een puzzeltocht met bijvoorbeeld oude auto’s (er zijn aanbieders die dergelijke dingen verzorgen)
 • Toertocht op scooters
 • Leuke, creatieve workshop
 • Survival daagje
 • Avondje ouderwets stappen in een grote stad

Zaaltje huren

Heel eenvoudig misschien na de bovenstaande suggesties, maar je kunt ook gewoon een feestzaal huren. Of als jarige zelf dit regelen. Uiteraard is een verrassing door je vrienden en een feestje door jouzelf dubbelop feest! Zorg voor de juiste ingrediënten om er dan ook een echt leuk feestje van te maken! Dus denk aan:

 • Leuke uitnodigingen en dat je niemand vergeet!
 • Wordt er voor de catering gezorgd of moet je daar zelf achteraan?
 • Muziek!
 • De kinderen! Zorg dat zij zich niet hoeven te vervelen
 • Een leuke aankleding (indien mogelijk)
 • Als gast: ga je nog een toespraak houden of iets anders leuks in elkaar zetten voor de jarige?

Uitnodigingen

Uitnodigingen zijn uiteraard standaard te bestellen, maar tegenwoordig kun je ook heel leuke online zelf ontwerpen. Vanzelfsprekend kun je ze ook zelf printen, maar goed, dan hebben we het natuurlijk wel over een andere kwaliteit. Echt een uitnodiging sturen is wel veel leuker dan gewoon een appje sturen!

Catering

Bij veel zaaltjes zit de catering er bij inbegrepen. Maar er zijn ook zaaltjes te huur waarbij je kan kiezen wat je wilt of waar simpelweg geen horecavoorzieningen bij zit. Je kunt immers ook een zaaltje huren bij bijvoorbeeld een kerk of de scouting. Vaak een stuk goedkoper!

Maar goed, dan moet je wel veel meer zelf achter dingen aan. Bij zelf voor de catering zorgen, denk niet alleen aan drank, maar ook aan lekkere hapjes en misschien is een warme hap ook wel lekker!

Koffie toe wordt vaak ook wel gewaardeerd. Bij ons in het dorp zit een slijterij waar je drank kunt bestellen en als het nog dicht is, gewoon weer mag teruggeven. Daarmee kan je dus ruimschoots inslaan, zodat je niets tekortkomt. Maar of die luxe overal te vinden is? Dat zal je even moeten navragen bij mensen in jouw buurt!

Muziek: waar kies je voor?

Ga je voor een live band of huur je een dj in? Natuurlijk kun je ook zelf een muziekje draaien via een afspeellijst van Spotify of YouTube, maar een professionele entertainer maakt er vaak toch net even meer van. Wat toch zeker sfeerverhogend is.

Een dj, maar ook een artiest, zal veel meer op de sfeer van de avond inspringen dan een vooraf opgestelde playlist. Daarnaast zal de weergave van het geluid waarschijnlijk ook gewoon beter zijn!

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen een dj of live muziek? Er zijn dj’s die samenwerken met muzikanten. Dan heb je gewoon beide werelden op je feestje. Afwisselend doen ze hun ding en soms zelfs samen. Want een mooie plaat opzetten en de saxofonist gewoon mee laten spelen is vanzelfsprekend ook heerlijk om te horen.

Entertainment voor de kinderen

Zijn er kinderen bij de gasten? Denk dan ook aan deze gastjes. Zorg dat ze iets te doen hebben! Leuk voor hen én je voorkomt gejengel omdat ze zich vervelen.

Je kunt hier heel veel mee variëren, wat ook afhangt van welke locatie je zit én op welk tijdstip je feest gegeven wordt. Is het overdag en heb je een buitenterrein tot je beschikking? Dan is een luchtkussen uiteraard een leuk idee. Gewoon een bal en een paar doeltjes kan eveneens leuk zijn.

Voor binnen zorg je voor leuke knutselwerkjes of tekenspullen. Misschien heb je wel een kennisje of familielid die het heerlijk vindt om met kinderen bezig te zijn. Misschien kan hij of zij wel iets leuks bedenken wat deze persoon dan ook met de kinderen gaat doen. Een soort workshopje voor de kids.

Overigens zijn hier ook mensen voor in te huren! Mag het nog grootser? Waarom zou je dan geen clown langs laten komen of in de wintermaanden Sinterklaas of een Piet? Of de kerstman, natuurlijk. Een goochelaar is eveneens een leuk idee, zeker als hij/zij dan ook nog de grote gasten entertaint!

Toespraak houden

Net als op een bruiloft kun je ook nu kiezen voor een leuke toespraak. Waarbij de jarige uiteraard een beetje in de maling genomen wordt.

Of jullie zingen een zelfgemaakt lied of een abc-tje, met hetzelfde doel! Je kunt ook een quiz houden met de gasten, waarbij de kennis over de jarige wordt getoetst. Of organiseer een spetterende flashmob.

Jarig? Wegwezen!

Houd je helemaal niet van al die onzin en verdwijn je liever even een paar dagen? Doen! Neem je kinderen mee en je partner en vertrek. Lekker een paar dagen genieten van elkaar en dan maar hopen dat die maffe vrienden van je jou niet alsnog verrassen met een akelig feestje…

Wil

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *