Skip to Content

10 manieren om hout te gebruiken voor je tuin of een rustiek interieur

10 manieren om hout te gebruiken voor je tuin of een rustiek interieur

We hebben allemaal wel eens overwogen om onze tuin (en / of interieur) een make-over te geven. Denk bijvoorbeeld aan meer groen, een grasveld of juist een terrasje en tuinmeubels zoals een picknicktafel of een houten bank zijn dan een goede optie. Maar waarom zou je stoppen bij tuinmeubels? Er zijn oneindig veel manieren om hout te gebruiken bij de inrichting van de tuin (of interieur). Hout is namelijk een natuurlijk materiaal dat je op vele verschillende manieren kunt toepassen. Dit materiaal geeft namelijk een unieke en warme uitstraling aan je tuin of interieur.

Houten tuinmeubels

Houten tuinmeubels zoals een tuintafel of een houten bank, zijn makkelijk te maken of te kopen. Houten tuinmeubels zijn ook makkelijk te verven of te bewerken, zodat je ze precies kunt maken zoals jij wilt. Houten tuinmeubels zijn ook prima te onderhouden, eventueel even schuren en lakken en het kan er weer een nieuw seizoen tegenaan. Er zijn verschillende soorten hout die je hiervoor kan gebruiken en al dan niet langer meegaan.

Houten terrasvloer

Een houten vloer is een prachtige toevoeging voor je terras. Houten vloeren zijn stijlvol en duurzaam, en ze kunnen je tuin een rustieke en landelijke uitstraling geven. Je kan kiezen voor een terras gemaakt voor losse houten planken, mooi ook voor als je een tuin aan het water hebt. Maar ook voor vlondertegels die je heel eenvoudig zelf kan leggen. Wel moet je eerst zorgen voor een egale vloer, zodat de tegels niet gaan wiebelen.

Houten hekwerk

Voor de nodige privacy kan je je tuin afschermen met een hekwerk; je kan natuurlijk altijd kiezen voor conifeer maar ook een houten tuinafscheiding is erg populair. Hierbij kan je vaak kiezen uit horizontale of verticale planken, afhankelijk van de grootte van je tuin. Je kan naast standaard hekwerken douglas hout kopen om zelf een afwerking te maken.

Houten decoratie

Hout kan ook gebruikt worden als decoratie in je tuin; denk bijvoorbeeld aan houten palen, die tegelijk kunnen dienen om houvast te geven aan planten. Of bijvoorbeeld in de vorm van een prieeltje. Kies dan bijvoorbeeld voor douglas palen die zeer geschikt zijn voor pergola’s, maar ook overkappingen aangezien ze makkelijk langere tijd weer en wind kunnen weerstaan.

Houten accessoires

Tot slot zijn houten accessoires een perfecte toevoeging voor de tuin; dit kan zowel groot als klein. Denk bijvoorbeeld aan houten windlantaarns, een houten windgong of houten vogelkastjes. Houten accessoires kan je natuurlijk kant en klaar kopen in de winkel, of heel eenvoudig zelf maken, en verven of bewerken om ze precies de look te geven die je wilt.

Linda van Aken
Laatste berichten van Linda van Aken (alles zien)

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1. Avatar van Laura Laura schreef:

    Heel inspirerend! Leuke blog, dankje!