Skip to Content

1 april grappen voor op het werk; van in de zorg tot op kantoor

1 april grappen voor op het werk; van in de zorg tot op kantoor

Op 1 april kunnen we allemaal wel een beetje humor gebruiken. Als je in de zorg werkt, kan het soms lastig zijn om luchtig te blijven in tijden van stress en zware momenten. Daarom hebben we een lijst samengesteld met enkele grappen die je kunt uithalen bij je collega’s. Natuurlijk moeten deze grappen wel respectvol blijven en niet ten koste gaan van patiënten of collega’s. Laten we beginnen!

1 april grappen voor op het werk

Vervang de koffie met koffie-achtige bruine verf. Dit is een klassieker, maar nog steeds leuk om uit te halen. Vervang de koffie in de koffiepot door bruine verf die op koffie lijkt. Je collega’s zullen verbaasd zijn als ze hun eerste slok nemen.

Verberg de telefoons van je collega’s. Verstop de telefoons van je collega’s en wacht tot ze wanhopig op zoek gaan naar hun telefoon. Het is misschien wel slim om deze grap niet te lang te laten duren, want sommige collega’s kunnen hun telefoon nodig hebben voor belangrijke taken.

Verander de muziek in de lift. Verander de muziek die in de lift wordt afgespeeld in iets grappigs of ongebruikelijks.

Hang een nep-spin in de personeelsruimte. Hang een nep-spin op in de personeelsruimte en wacht op de reacties van je collega’s.

Laat een nep-spin los op de afdeling. Plaats een nep-spin op een strategische plek op de afdeling en kijk hoe je collega’s reageren.

1 april grappen voor in de zorg

Plak nep-spinnen op de medicijnkar. Voor degenen onder ons die niet zo dol zijn op spinnen, kan dit een leuke grap zijn. Plak een paar nep-spinnen op de medicijnkar en kijk hoe je collega’s reageren.

Zet een nep-patiënt in bed. Je kunt een pop of knuffelbeer gebruiken om een ​​nep-patiënt in bed te leggen. Zorg ervoor dat je collega’s weten dat het een grap is voordat ze zich zorgen gaan maken.

Verander de namen op de patiëntendossiers. Verander de namen op de patiëntendossiers in namen van beroemdheden of fictieve personages. Het is niet alleen grappig, het zorgt er ook voor dat je collega’s alert blijven bij het controleren van de dossiers.

Maak een nep-patiëntenrapport. Maak een nep-patiëntenrapport voor een niet-bestaande patiënt en leg het in het dossier. Je kunt hierbij denken aan een patiënt die symptomen heeft die helemaal niet bestaan. Je collega’s zullen verbaasd zijn als ze dit rapport tegenkomen.

Plak een nep-teek op jezelf. Plak een nep-teek op jezelf en vraag aan je collega’s om hem te verwijderen. Zodra ze de nep-teek zien, zullen ze waarschijnlijk erg opgelucht zijn.

Plak een nep-verband op je arm. Plak een nep-verband op je arm en loop langs je collega’s. Vraag of ze kunnen helpen met het verschonen van het verband. Zodra ze het verband eraf halen, zullen ze zien dat er niets aan de hand is.

Verander de lades in de medicijnkast. Verander de inhoud van de lades in de medicijnkast. Plaats bijvoorbeeld een flesje pepermuntolie tussen de medicijnen en wacht op de reactie van je collega’s.

Laat een nep-geluid horen in de stille kamer. Wanneer het stil is op de afdeling, laat dan een nep-geluid horen in de stille kamer. Bijvoorbeeld het geluid van een scheet of het geluid van een luidruchtige vogel.

Tot slot willen we benadrukken dat deze grappen niet ten koste mogen gaan van patiënten of collega’s. Houd het respectvol en maak het niet te gek. Een beetje humor kan echter nooit kwaad op 1 april. Veel plezier!

1 april grappen voor op kantoor

Papiertje op het kopieerapparaat met defect

Sticker onder de muis, zodat het balletje niet rolt.

Op de wc bordje hangen met “verstopt, toilet niet gebruiken”

Muis met extra lange kabel aansluiten op computer en vanaf ander bureau besturen.

Zeggen dat ene H.B. Gijs heeft gebeld en of ze even kunnen terugbellen. Je geeft het nr vd Efteling of meneer C. Hond en dan het nummer van Pieterburen of meneer de Leeuw met nummer van de dierentuin.

Briefje op de wc met dat er geen stromend water is en je zelf met een beker water moet doorspoelen.

Vervang de suiker door zout in de suikerpot. Kijk hoe je collega’s reageren wanneer ze hun koffie of thee proeven.

Plaats een nepspin op het bureau van je collega. Wacht tot ze het zien en geniet van hun reactie.

Verander de achtergrond van de computer van je collega naar een grappige afbeelding. Kies iets dat bij hun persoonlijkheid past.

Plaats een nepbriefje op de computer van je collega waarop staat dat de IT-afdeling een update uitvoert en dat de computer daarom niet gebruikt kan worden. Kijk hoe lang het duurt voordat ze doorhebben dat het nep is.

Verander de tekst op het toetsenbord van je collega. Wissel bijvoorbeeld de m en de n om.

Plaats een nep-vergadering in de agenda van je collega. Kijk hoe lang het duurt voordat ze zich realiseren dat het niet echt is.

Stuur een nep-e-mail van de baas naar je collega’s met een vreemd verzoek. Bijvoorbeeld om de koffie te halen voor een vergadering die niet bestaat.

Plaats een nep-insect in de kantoorplant. Kijk hoe lang het duurt voordat iemand het ziet.

Verplaats de bureaustoel van je collega naar een andere plek. Kijk hoe lang het duurt voordat ze erachter komen.

Vervang de inhoud van de pennenbakjes van je collega’s door ongewone voorwerpen, zoals knikkers of knopen. Kijk hoe lang het duurt voordat ze het opmerken.

Linda van Aken

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *